- Да започнем от случилото се преди ден - сигнализирахте

...
- Да започнем от случилото се преди ден - сигнализирахте
Коментари Харесай

БСП предлага нов път за Хасково

- Да стартираме от случилото се преди ден - сигнализирахте за напън и репресии, стоварили се върху партиите и претендентите, които застанаха зад претендента за кмет Николай Ставрев? Защо?
- Защото, от началото на предизборната акция представители на разнообразни контролни институции - общински и държавни, употребяват служебното си състояние и дадената им власт, с цел да притискат претендентите за общински съветници и водачите на политическите обединения, подкрепящи самостоятелния претендент за кмет на Хасково Николай Ставрев, както и симпатизанти. С наближаването на изборния ден злоупотребата с власт стана все по-агресивна и неудържима. Заплахите към този момент са, в това число, и против редови жители.
- Срещу вас има ли оказван напън?
- Необичайно постоянно станах обект на инспекции от пътна полиция. За първи път виждам избори, в които редовно, неведнъж и към всички, които имат изявена поддръжка към даден претендент за кмет се ползват сходни ограничения. Апелираме жителите да бъдат бдителни и да продължат да ни дават сигнали. Обезпокоително е, че и родственици на претенденти, заети в държавни и общински институции, са обект на систематични позвънявания, че не е добре да работят интензивно и да са дейни в акцията. Това би трябвало да бъде прекъснато!
Ние няма да се откажем, нито ще се поддадем. Но сме безапелационни, че политиката на бухалката няма място нито в акцията, нито в локалната власт.
- Как ще коментирате ръководството на Хасково през последните 4 години?
- Като ръководство, трансформирало Хасково в най-бедния регион, с най-ниската работна заплата, с най-ниския БВП на глава от популацията. Като ръководство, наложило циничен и подмолен модел на ръководство, станал нарицателен като " Кумгейт ". Като ръководство нанесло вреди на жителите на Общината, в резултат на незаконосъобразни и безотговорни решения.
Българска социалистическа партия дадохме сериозна поръчка за смяна на Хасково с претендентите си за общински съветници, като издигнахме една от най-младите листи в страната. Дадохме поддръжката си за Николай Ставрев, повдигнат от Инициативен комитет, тъй като той е стимулиран, почтен и трудолюбив, и се употребява с необятна социална и политическа поддръжка. Този Инициативен комитет въплъщава една концепция за по-добър живот в Хасково, който ще реализираме.
И незабавно ще кажа: Българска социалистическа партия през тези четири години беше единствената ярка съпротива на ГЕРБ. Останахме поредни в политиките си за хората. Доказахме обаче, че не сме съпротива, която само стои в профил и подлага на критика - доказахме, че можем да печелим борби за жителите на Хасково.
- Проблемът с водата на Хасково оттекна в цялата страна. Българска социалистическа партия съумя ли да завоюва правосъдната борба?
- Да. ГЕРБ и тогавашното болшинство 3 години поред одобряваха една такса " битови отрадъци " във форма, която е незаконосъобразна. Ние предупреждавахме неведнъж и гласувахме " срещу ". Но откакто видяхме, че няма чуваемост от страна на ръководещите, поведохме правосъдна борба. И през днешния ден мога да кажа пред хасковлии, че такса " битови боклуци " е оповестена както от съда в Хасково, по този начин и от Върховния административен съд за незаконосъобразна. И следва връщане.
Друга значима за жителите и извоювана от нас борба е за цената на водата. Държавата освен, че я забрани, само че ни я продаваше, макар потвърдено некачествения статус, като на няколко пъти усили цената. Предприехме още веднъж дейни дейности, прокуратурата се намеси и за първи път от години цената е намалена.
- С претендентите за общински съветници на Българска социалистическа партия бяхте на терен в обитаемоте места от общината и се срещнахте очи в очи с хората. Какво ви споделиха?
- От срещите си с хората разбрахме изрично, че обещанията на ГЕРБ са останали единствено обещания. В дребните обитаеми места показаха като проблем положението на речните корита. Кметовете обаче нямат бюджет. Това е една от тактиките на ГЕРБ на всички места в страната да слагат според и кметовете и хората в обитаемоте места.
- Решението на Българска социалистическа партия?
- Делегирани бюджети и оставане на 50% от приходите от налози в общината. Тези наши оферти срещнаха цялостна поддръжка от хората в дребните обитаеми места - ще дам образец от срещите ни в Криво поле, в Стойково, село Подкрепа, село Въгларово, Николово. Това ще реши и казуса с инфраструктурата и разрушените пътища.
- Българска социалистическа партия е поредна в политиките си за обществена поддръжка - какви са целите в Община Хасково?
- Ние ще продължим да работим за това Хасково да бъде обществена община. Така, както го направихме при първата рецесия, връхлетяла ни през последните години - КОВИД рецесията. Българска социалистическа партия предложихме над 20 решения в поддръжка на дребния и междинен бизнес, на нуждаещите се и уязвими поданици на общината.
В дребните обитаеми места остава казусът с достъп до опазване на здравето. Ние предлагаме да има и лечебници в дребните обитаеми места, които на ротационен принцип да ги посещават. Там живеят най-вече възрастни хора, има цели села без добър достъп до опазване на здравето.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР