Да запазите поверителността си онлайн понякога може да е доста

...
Да запазите поверителността си онлайн понякога може да е доста
Коментари Харесай

Mozilla и CC влагат $100 милиона в интернет без реклами

Да запазите поверителността си онлайн от време на време може да е много сложна задача. Докато изтегляте новите приложения за блокиране на реклами, с цел да предотвратите следенето на онлайн интензивностите ви, рекламодателите към този момент създават способи за тяхното превъзмогване. И в случай че целият бизнес модел на интернет не се промени, сте обречени в този непрекъснат цикъл, пробвайки се да отбраните своите данни.

Но група софтуерни организации залагат 100 млн. $, че моделът може да бъде изменен и вашата дискретност да бъде непокътната, написа Fast Company.

Сега Mozilla Foundation, Creative Commons (неправителствена организация, осигуряваща лицензи за авторски права) и стартъп за микроплащания, оповестиха стратегия за безплатна помощ в размер на 100 млн. $, която най-сетне ще сбъдне тази фантазия. Тя е наречена Grant for the Web и ще дава почти 20 млн. $ годишно в границите на 5 години за разработчици, работещи по инфраструктура с отворен код, с цел да се построи оферти стандарт за браузър с микроплащания - Web Monetization, с който се преобразува трафикът, изпратен до избран уеб страница в доходи.

Финансирането на онлайн наличие с дребни потребителски заплащания, а не натрапчиви и нарушаващи поверителността реклами, от години е цел за доста интернет теоретици и издатели.
 Интернет рекламата ще нарасне с най-бавен ритъм от пукането на дотком балона насам
Интернет рекламата ще нарасне с най-бавен ритъм от пукането на дотком балона насам

За първи път от 2001 година растежът на заделения бюджет за реклами в киното ще изпревари този за интернет

" Дойде миг, в който е ясно, че има разнообразни негативни резултати за хората и даже за демокрацията на ръководената посредством потребителски данни рекламна стопанска система, която финансира интернет ", споделя Марк Сърман, изпълнителен шеф на Mozilla Foundation.

" Когато стартирахме платформата Coil, тя беше всъщност първият снабдител на доходи от мрежата ", споделя нейният създател и основен изпълнителен шеф Стефан Томас. Потребителите му заплащат закрепена месечна такса, която се разпределя сред уеб страниците, които посещават и които са с задействана алтернатива за монетизиране на уеб страницата.

Oрганизациите зад програмата Grant for the Web, ще основат съвещателен съвет, който да дефинира по какъв начин тъкмо би трябвало да се изплащат безвъзмездните средства. Сърман споделя, че се надява планът да помогне за основаването на интернет стопанска система с повече място за по-малки играчи и издатели.

" Това е една от най-големите фантазии, които имаме с други сътрудници към плана, че можем да се върнем към времето, в което елементарният човек в действителност има късмет за триумф в мрежата ", споделя той.

Oсигуряването на безвъзмездните средства идва основно от платформата за монетизация Coil с финансирането от Ripple - компания за криптовалути и парични преводи, споделя Стефан Томас. Той споделя, че се стремят да дадат минимум 50% от средствата на организации, употребяващи отворени лицензи като тези на Creative Commons.

" Бизнес моделите в мрежата са токсични и би трябвало да прилагаме нови способи, посредством които да поддържаме създателите и да възнаграждаваме творчеството ", споделя в изказване Райън Меркли, изпълнителен шеф на Creative Commons. " Нашата неправителствена организация е малко евентуално да измисли тези решения сама, само че можем да изградим положителни партньорства, с които да реализираме неща, които са в сходство с полезностите ни. Създателите на наличие, посредством изследванията, които организирахме, ни споделиха, че признателността е главен детайл на това за какво те избират да споделят своята работа и че сходни микроплащания могат да бъдат отличен метод за нейното проявление ".

Coil, Creative Commons и Mozilla са оптимистично настроени, само че и са наясно с трудностите пред програмата, тъй като в случай че проработи ще сътвори интернет инфраструктура, с която да се приключи онлайн преследването и казуса със отбрана на поверителността, което може да не се хареса на огромните играчи в промишлеността.
 Колко са уебсайтовете в интернет?
Колко са уебсайтовете в интернет?

От 1991 година до днес
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР