Да запазиш мистичния си ореол като творец в ерата на

...
Да запазиш мистичния си ореол като творец в ерата на
Коментари Харесай

Книга: Виктор Пелевин – Empire V

Да запазиш мистичния си ореол като създател в ерата на лесния достъп до персоналния живот на другите и осведомителния поток в обществените мрежи е същинско достижение. Руският публицист Виктор Пелевин, който не се появява обществено, рядко дава изявленията и също толкоз рядко разрешава да бъде сниман, дължи част от славата си на своето... неявяване. Според някои читателски теории той даже не съществува, а е име, под което пишат разнообразни създатели.

Издадената това лято в България Empire V споделя за компютърен експерт в Москва, който изненадващо е посетен и похитен от вампири. Пред 19-годишния Роман, чието вампирско име става Рама, се отваря нов свят – да си върколак се оказва същинско ново обучение, което слага под въпрос всичко, което си е представял досега, в това число ролята на хората в света, актуалния живот и политиката. " Най-добрите измежду хората са способни да мислят съвсем като вампири ", споделя един от менторите му. " Те назовават това талантливост. "

Разбира се, сюжетът се оказва мотив и за наблюдения на персонажа върху страната му. " Духовността " на съветския живот значи, че основният създаван и потребяван артикул в Русия не е материалното богатство, а тежкареенето му. "

На съветски книгата се появява през 2006 година Преводът на български е дело на Боян Станков, под редакцията на Светлана Комогорова–Комата. Красивата минималистична корица е на съветския илюстратор Саша Берг, от дълго време работещ по изданията на Пелевин.

И в случай че Empire V е представителна за писателя като към този момент намерил триумф, то друга неотдавна издадена книга обръща внимание на интервала му като млад създател. В края на това лято в книжарниците се появи още един разказ на Пелевин, само че от " Факел експрес " (първи превели създателя на български) - издадената в Русия през 1993 година антиутопия " Животът на насекомите ", едно от първите заглавия, които го утвърждават пред по-широка аудитория. Преводач е Иван Тотоманов под редакцията на Георги Борисов, а оформлението е на Кирил Златков.

Empire V
Издателство: " Парадокс "
Цена: 19 лева
" Животът на насекомите " Цена: 19 лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР