Да ядем когато и колкото искаме може да се окаже

...
Да ядем когато и колкото искаме може да се окаже
Коментари Харесай

Анализ показа най-ефективния подход към загубата на тегло

Да ядем когато и колкото желаеме може да се окаже най-прекия път към очистване на непотребното тегло


Ново проучване дава следната информация: картофи, ориз и макарони (продукти с „ ниска енергийна компактност “) ще ни оказват помощ да отслабнем по-бързо, в сравнение с баналното преброяване на калории.

Както написа британският уебсайт The Sun, тези известни храни ще доведат до възприятие на задоволеност, което оказва помощ за понижаване на апетита към нездравословни храни, питиета и всякакви нездравословни бързи закуски. Също по този начин с помощта на ориза, картофите и макароните, хората освен ще ядат по-малко, само че и напълно естествено ще стартират да се хранят по-често.

Пресните и свежи плодове, зеленчуците, постното месо, рибата, яйцата, бобовите растения имат същия резултат. Те нормално доставят човешкия организъм с по-малко калории от модифицираните храни, заради съществуването на обилие от вода, протеини и фибри.

Д-р Никълас Бъкланд, от университета в Лийдс, споделя: „ Много хора се отхвърлят от спазването на диета, тъй като стартират да изпитват мощно възприятие на апетит, което се случва сред храненията. Ние открихме, че продуктите с ниска енергийна компактност оказват помощ да се оправят с този проблем. “

Проведено е изследване с присъединяване на 37 дами със затлъстяване. На тях им се предлага проект за хранене в продължение на 14 седмици с артикули, които имат „ ниска енергийна стойност “. Средно през това време те отслабнаха с 5,5 кг. Имаше и контролна група – 41 дами, които просто понижиха приема на калории до 1400 калории. Тук приблизително бяха „ изгубени “ 3,3 кг.

Анализът демонстрира, че доброволците са приемали дневно 1057 калории по-малко, в случай че са имали за закуска и вечеря храни с „ ниска енергийна компактност “, каквито са картофите, ориза и макароните, както и изброените нагоре. Жените от първата група рядко се оплакваха от апетит и по-малко страдаха от жадност за нездравословна храна.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР