„Да вярваш на думи на Бойко Борисов, трябва да си

...
„Да вярваш на думи на Бойко Борисов, трябва да си
Коментари Харесай

Методи Андреев за ФАКТИ: БСП и ДПС са създадателите на дълбоката държава в България

„ Да вярваш на думи на Бойко Борисов, би трябвало да си елементарен колкото неговия електорат. Аз имам претенциите, че не съм негов електорат и не съм толкоз елементарен “.

Това сподели някогашният депутат и ръководител на Комисията по досиетата Методи Андреев пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ . Думите му пристигнаха след въпрос дали има вяра в правдоподобността на интервенцията, която Борисов претърпя.

„ Бойко Борисов е един от същинските политици съгласно българските разбирания – в случай че стартира денят, без да излъже два пъти, за него денят не е минал. Най-интересното е, че той е от този вид хора, които живеят в своя свят, които си измислят, и имат вяра, че това е действителния и действителния свят. Дълбоко нямам доверие, несъмнено. В същата роля можеше да каже да вземем за пример, че е бременен и чака да ражда “, добави Методи Андреев.

„ Не съм доктор, не мога да кажа дали е случай, само че чета по интернет - хора, които са претърпели такава контузия споделят, че след разкъсан минискус човек не може да върви самичък. Всички видяха, че той се движи самичък, в профил са телохранителите и самичък влиза в „ Пирогов “. Не е толкоз значимо дали е случай или не е. Цялото му държание – първо излезе в отпуск, след това твърди, че към този момент не е министър-председател, че него към този момент не го интересува надали не ръководството, че други хора би трябвало да го поемат. В тази поредност от случки е обикновено хората да не имат вяра.

Още повече, че той е един нерешителен човек. Той се опасява от следното – не, че ще го бият в Народното събрание, няма да го бият там, въпреки всичко е каратист (…). Този човек не желае да отиде там не за друго, а тъй като знае, че тези нови народни представители нямат това почитание и този боязън, който имат неговите към него. Те ще задават естествени депутатски въпроси – неуместни, от които той ще се усеща надали не потиснат, че са му били задавани. У него се е развил един комплекс на монарх. Видяхте ли по какъв начин той номинира кабинет – имах възприятието, че това е някакъв цар, някакъв крал, император “, сподели още Андреев.

„ Ако тези хора имат самочувствие, че са негова частна благосъстоятелност, значи са приели това състояние и по този начин ще бъде – Бойко Борисов има партия, която е в негова частна изгода и тези хора работят в негова частна изгода. Така беше и с депутатите: „ Аз ще ви дам 10 депутати “. Той дори не е приказвал с тях по въпроса, той е толкоз уверен, че това може да стане, в случай че той реши, че изобщо не счита да приказва с някакви си там депутати. Разбирате ли какво е да имате подобен водач – за мен това ще е засегнатост. Аз познавам Бойко Борисов доста добре от когато бях при тях. Може би 5-6 месеца сме имали контакт. В момента не виждам нищо ново, в противен случай – виждам деградация на всичко това, против което съм се възмущавал при срещите си с него.

Тогава видях, че тези хора нямат нищо общо с демокрацията, нямат нищо общо с дясното. Това са едни хора, които употребяват позицията си, с цел да уредят личния си живот, своя личен бизнес. Тогава взехме решение, че с „ Групата за напън “ – с Петър Славов и Мартин Димитров, ще водим наша политика. Когато минаха президентските избори – гласувах за Трайчо Трайков, и когато ме питаха Ваши сътрудници публицисти за кого съм дал своя вот, аз споделих за Трайчо Трайков. Тогава скочиха: „ Но по какъв начин по този начин, нали сте народен представител от ГЕРБ? Вашият водач, не Ви ли тормози това? ". Не, споделих, аз съм бил член на Съюз на демократичните сили и съм имал за водач Иван Костов. Казал съм си, че повече водачи аз няма да имам. Казах напълно намерено, че на мен Бойко Борисов не ми е водач. Казах го умишлено, тъй като знам по какъв начин ще подейства това на неговото его – имало е благословии в неговия жанр “, описа Методи Андреев.

„ Видях от вътрешната страна, че това е една извънредно друго изглеждаща от вътрешната страна партия. Те приказват, че са жители за европейско развиване на България, че били огромни демократи – нелепости. Това е надълбоко погрешно. Колкото са десни, толкоз са и демократи “, безапелационен беше той.

Методи Андреев описа за свои непосредствен, който за противоречие от 1,26 лв. при инспекция от Национална агенция за приходите, бил санкциониран с 1300 лв., а обектът му бил затворен за 7 дни и попита: „ След като Влади Горанов проспа 700 милиона лв. дължими от Васил Божков, какво би трябвало да следва за него? Виждате – нищо. Държавата ни е пробита. Пробита е от нарушители, от корупционери. Това е една престъпна страна – завладяна е от престъпни нарушители “.

На въпроса на Лили Маринкова дали на Борисов би трябвало да се търси наказателна отговорност, Андреев отговори: „ Бойко Борисов да е министър председател е най-голямата засегнатост на институцията министър председател. Ние от Борисов рано или късно ще се отървем. Трябва да се отървем от изкушението на избрани властови центрове да основават сходни модели ".

Андреев посочи това, че депутатите на ГЕРБ добре осъзнават, че в случай че Борисов бъде разследван и развенчан, те ще бъдат едни „ нулички ".

„ Борисов от кое място се появи? Първо, член на комунистическата партия. Той не е бил просто елементарен член на комунистическата партия. Той е отказал да напусне Българска комунистическа партия и по тази причина напуща Министерство на вътрешните работи. Кога прави той компанията „ Ипон "? Прави я при започване на 90-те години. Кой можеше да направи тогава охранителна компания? Можеше да бъдат направени охранителни компании единствено от хора, близки до системата на Държавна сигурност, имащи контакти с подобен тип кръгове. Кой предложи Бойко Борисов за основен секретар на Царя? Не какъв да е, а знаков военачалник от Държавна сигурност, член на генералското придвижване в Българска социалистическа партия - Бриго Аспарухов. Един от най-хубавите другари на Борисов е Димитър Иванов. Аз персонално мога да го кажа. Много близки контакти имат той и Димитър Иванов. И до момента Борисов върви, когато желае да се скрие от хорските очи, при сътрудник Гора, шеф на югоизточното горско стопанство, който е пенсионер на 74 години, само че продължава да бъде шеф на това стопанство. С Борисов са извънредно близки. Къде върви Борисов в Делиормана? Ходи в Паламара при един различен Бейзат. Все хора, свързани с подобен тип подмолни кръгове. Кой му е най-хубавият пиар на Борисов в този парламент, който мина? Георги Марков, сътрудник Николай, той е неговият представител ", разяснява Андреев.

Бившият депутат означи, че от ГЕРБ подлагат на критика президента Румен Радев за това, че не върви на Мемориала на жертвите на комунизма на 1 февруари, само че в това време и техният водач Борисов не върви.

„ Най-голямата неточност на Прехода, която беше позволена от демократичните сили, беше неналичието на лустрация. Не като наказателно мероприятие, а като възпитателно. Хората след 90-та година не се деляха на русофили и русофоби, те бяха комунисти и антикомунисти. В тези антикомунисти имаше вяра, че България ще тръгне по нов път. Но с цел да тръгне България по нов път, трябваше България да извърши лустрация, тъй като там, където има лустрация, там има ясно разделяне, там се оформя нов светоглед, оформя се нова ценностна система ", сподели той..

Андреев беше безапелационен, че краят на антикомунистическото говорене е комплициран от Съюз на демократичните сили, тъй като партията не е съумяла да направи лустрация, като в основата на този крах е тогавашният президент Петър Стоянов. Последният гвоздей в ковчега тогава е забит от Симеон Сакскобургготски, счита Методи Андреев.

„ Сакскобургготски реанимира подмолния " червен капитал ", той го направи внушителен. Вие спомняте ли си, когато Сакскобургготски полагаше клетва като министър-председател, кой стоеше в ложата? Покойният тогавашен необут на Мултигруп - Илия Павлов. След Сакскобургготски България стартира да върви в посока на престъпна страна. Дотогава имаше едно джентълменско идеологическо опълчване - антикомунизъм-комунизъм. Откакто пристигна Сакскобургготски борбата в Народното събрание ставаше от ден на ден и от ден на ден икономическа, все по за бизнес, все по за кръгове за въздействие и напълно този модел закупи изцяло контури релеф по времето на Бойко Борисов, изключително през неговия трети мандат.

Ние пропуснахме да отсъдим заслужено кой е правил закононарушения преди 10.11.1989 година, кой е злоупотребявал със служебно състояние, с цел да получи наказване, според българските закони. Сега, в случай че изпуснем този миг, и не накажем според българските и европейските закони корупционерите и крадците, които ни ръководят към този момент толкоз време, аз мога да ви кажа следното: даже в този момент краткотрайно те да не са на власт, след 5-6-7 години ще пристигна нов модел, нов Борисов, нов Пеевски и ще основат същото ", сподели още той.

„ В книгата " Кръстникът и мощните " на Тадаръкова Димитър Иванов изяснява, че мутрите са създавани, с цел да притеглят публичното внимание, с цел да не се виждат другите неща, които ще се правят. Подобно е ролята на Делян Пеевски. Само че Делян Пеевски окрупни в себе си ужасно огромен финансов, а оттова и политически, властови запас, и те не могат да постъпят с него по този начин, както да вземем за пример постъпиха с редица мутри, които починаха скоропостижно по улиците на България.

Правят следващия опит за политическа мимикрия, следващо снишаване по живковски - да мине вълната и след това още веднъж да си основат нов модел. Не забравяйте, че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи са създадателите на дълбоката страна в България. Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ - връзката сред тях е по Държавна сигурност линия. Бойко Борисов просто инкорпорира тази дълбока страна да работи за него.

Вие нали виждате в този момент хората по какъв начин реагират на опитите на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да се пришият към тази вълна на анти-ГЕРБ говорене. Да, де, само че дано ми отговорят от Българска социалистическа партия, да вземем за пример за какво гласоподаваха дружно с ГЕРБ състава на този Висш правосъден съвет? Защо подкрепяха Сотир Цацаров и го избраха за началник на КПКОНПИ? След това, за какво гласоподаваха за Турски поток? ", сподели Методи Андреев.

„ Новата вълна не би трябвало да разрешава да бъде упрекната в липса на предпочитание да ръководи. Две неща има пред тях, доста значими. Първо, разграждане по вертикала на корупционната, крадлива Борисова страна, и второто - промени. Колкото и да ръководи, колкото и да съществува това държавно управление, което дай Боже ще се сътвори, или това Народно заседание, то би трябвало да прави точно тези две неща ", разяснява той в края на диалога.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР