Да вярваш или да не вярваш в поличби, гадания, заклинания

...
Да вярваш или да не вярваш в поличби, гадания, заклинания
Коментари Харесай

Мъдрите завети на баба: 4 неща, които не трябва да изхвърляте от дома си, за да не си навлечете беди и лош късмет!

Да вярваш или да не вярваш в поличби, гадания, заклинания и така нататък е работа на всеки. Чувал съм стотици истории за другия свят, необикновени феномени и всевъзможни истории. Някои просто ме разсмяха, а други ме накараха да се замисля.

Баба ми вярваше в поличби и не отхвърляше мистичния съставен елемент на нашия живот.

Затова тя ми описа за 4 неща, които не трябва да се изхвърлят от къщата, с цел да не дойдат бедите.

1.Остарял самун. Баба вярваше в силата на хляба, че той дава сила и топлота на тялото ни, както и че ни е изпратен от горната страна и никой няма право да го изхвърля, даже и да се е развалил.

Затова в къщата й имаше обособена торба, в която тя събираше разваления самун. И тогава, когато чантата се изпълни, тя излезаше и раздаваше на кучетата на улицата.

2. Стари фотоси, даже на непознати хора. За баба ми беше табу да изхвърли фотографията. Тя откровено вярваше в силата на облика на човек на хартия и сподели, че във всяка фотография се крие лична сила. И в случай че изхвърлите фотографията, тогава може би лицето или хората, изобразени на нея, могат да си навлекат неприятности или да се разболеят.

3. Неща, носени от деца. Според разбирането на баба, облеклата дават на индивида топлота и още повече на децата. Следователно в главата й не се вписваше по какъв начин е допустимо да се изхвърли това, което може да те затопли в сложна година.

Поради това тя ги даряваше.

4. Ръчни часовници. Никога часовникът не беше изхвърлен от къщата, тъй като баба каза, че в случай че изхвърлите времето отвън къщата, това може да ви изиграе жестока смешка.

Неработещите часовници се носеха на часовникаря и в случай че той не можел да ги поправи, те се съхраняваха на тавана.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР