Да, вярно е, че имаше провокации от страна на елита

...
Да, вярно е, че имаше провокации от страна на елита
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Реагирахме много инфантилно на провокациите в Скопие

Да, правилно е, че имаше провокации от страна на елита в Скопие, само че наша работа, като по-стара, като по-мъдра страна, като по-голям родственик, беше да стискаме зъби, да водим дейна икономическа и дейна политика, да учим хората у нас, че тези в Македония не са отговорни, че те по този начин са учени. Не, вместо това, нашата обществена среда доста детско реагираше на всяка провокация. Това сподели в изявление за „ Фокус “ политологът Първан Симеонов.
„ Мислеше, че всяка провокация идва, надали не, от самия народ. А тя идваше от един хайлайф, който мнозина дефинират като просръбски. На всичкото от горната страна, в България се намираха патриоти, другояче вероятно смислени хора, със смислена позиция, които настоявайки на историческата истина, сякаш още повече сол сипваха в раните в Скопие “, уточни Симеонов. Според него, говорейки за историческата истина, спорейки за предишното, ние изгубихме опцията за бъдеще.
„ Това е огромният абсурд. Днес, в случай че прочетете някой конгрес, ще видите, че българите, надали не, се солидаризират с гръцката позиция, която стопира Македония или с албанската позиция, която някак си усилва наличието си в Македония “, разяснява той. По думите му евентуално ще има реакции вътре в самата Македония срещу Договора за добросъседство. „ Сръбската национална политика по отношение на Македония е антагонистична с българската. Това от дълго време се знае.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР