Да, вярно е. България търпи огромни загуби поради факта, че

...
Да, вярно е. България търпи огромни загуби поради факта, че
Коментари Харесай

Председателят на КЕВР потвърди, че страната ни търпи загуби заради неосъществения интерконектор с Гърция

Да, правилно е. България търпи големи загуби заради обстоятелството, че връзката с Гърция не е издигната. Не мога да се наемам с съответни числа обаче. Така ръководителят на КЕВР Иван Иванов отговори на въпрос от депутата от " Демократична България " Мартин димитров по тематиката.
" Г-н Иванов, правилно ли е, че построяването на интерконектора Комотини–Стара Загора – план, който държавните управления на ГЕРБ бавят към този момент 10 години – би ни сложил в доста по преференциална обстановка при договарянията с Лукойл и би понижил цените на газа в България с 20% и на парното с най-малко 15% ", попита Димитров по време на днешното съвещание, след което получи удостоверение от Иванов.
Председателят на КЕВР изрази страдание, че по всяка възможност връзката няма да е подготвена и до края на тази година, както бе дадено . Той посочи като причина пресечения темперамент на бент. Студен бунар и река Марица.
По думите му в случай че интерконекторът беше издигнат - цената на природния газ за България щеше да е по-ниска, а това щеше да се отрази и на цените на всички следващи артикули.
" Недопустимо е той да бъде занимателен по този метод, в първите 5-6 години нищо не беше направено ", сподели още Иванов.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР