Да влезеш във ФБР не е лесна задача, но с

...
Да влезеш във ФБР не е лесна задача, но с
Коментари Харесай

Искате да видите дали ставате за ФБР - може да попаднете в капан

Да влезеш във ФБР не е лесна задача, само че с новото фитнес приложение на организацията " Притежаваш ли това, което ни е нужно? " ще ви помогне да разберете дали сте способни на това, написа БГНЕС.
Приложението излезе през август тази година и дава опцията на потребителите да се пробват да преминат 5-те физически изпита, които някогашният шеф Джеймс Коми още веднъж вкара като тест за системата през 2015 година. Потребителите са провокирани да реализират най-голям резултат в коремните преси, лицеви опори, набирания, 300 метра спринт и 2,4 километра тичане.
За да станеш източник на ФБР, обаче не е нужно да покриваш каквито и да е физически условия.
Някои консуматори са забелязали нещо много забавно. Когато близо 28 000 души са си конфигурирали приложението в средата на септември, са забелязали следното известие: " ФБР не събира персонална информация, обвързвана с потребителите на приложението. Това приложение не събира никаква персонална информация, с изключение на тази, която потребителят избере да постави в профила си. Тази информация се съхранява на телефона ви и не се изпраща до сървър на ФБР ". Но когато консуматор прегледа и прочете по-дългите правила за дискретност на уеб страницата на организацията, той вижда това:
" За да защитим системата от неоторизирана приложимост и да сме сигурни, че тя работи вярно, всеки един субект, употребяващ тази компютърна система, предстои на мониторинг и запис от оторизиран от ФБР личен състав. Всеки употребяващ тази система категорично се съгласява на такова наблюдаване и в случай че то разкрие незаконни действия, личният състав може да се обърне към нужните органи. "
Така написан текстът повдига въпроса дали ФБР не употребява някакъв лост, с цел да получи достъп до потребителската информация. Забелязва се, че приложението има достъп до GPS и акселерометъра на устройството. Въпреки това няма сигурни доказателства, че ФБР действително записва придвижванията на потребителите, с изключение на общоприети данни, като какъв брой постоянно го употребявате.
Но ФБР има и други съмнителни способи за следене на хора, които евентуално са по-ефективни от стартирането на приложение, което е скрито приготвено за шпиониране на инцидентни консуматори. Например, както се показва в изявлението по-рано тази година на някогашния чиновник на АНС Едуард Сноудън, раздел 702 от Закона за наблюдаване на задграничните разследващи служби разрешава на Агенцията за национална сигурност да " шпионира транснационалните връзки на американците без заповед, стига " задачите " да не са американци ". Раздел 702 няма надзор върху метода, по който тези данни могат да бъдат употребявани, което дава опция на ФБР и други федерални правоприлагащи органи да я събират без заповед.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР