Да видим какво ще ни предложат управляващите, но няма оптимизъм

...
Да видим какво ще ни предложат управляващите, но няма оптимизъм
Коментари Харесай

КТ Подкрепа”: Няма оптимизъм за исканията на енергетиците и миньорите

„ Да забележим какво ще ни предложат ръководещите, само че няма оптимизъм в нашите редици, няма доверие от 2017 година “. Това съобщи Димитър Манолов, президент на профсъюз “КТ Подкрепа ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Манолов акцентира че ще имат 6 претенции пред партиите, част от болшинството и пред премиера акад. Николай Денков. Манолов прикани всички партии да вземат единна позиция, а не „ да разиграват цирк и да се разединяват “.

„ Ако хората имат ум в главата си, ще създадат, тъй че да имаме ток до тогава, докато стане допустимо токът, който създават топлоелектрическите централи, да може да бъде заместен с нещо друго ”, съобщи още президентът на КТ „ Подкрепа “.


Срещата на миньори и енергетици с властта стартира, тя е затворена за медиите и не всички представители на протестиращите бяха позволени до нея.

Минният инженер Пламен Панков разяснява, че не е позволен до срещата. „ Влязоха единствено гостите в формалния лист, кой го е съставил този лист не знаем, ние не сме позволени “, показа той. Минният инженер акцентира, че енергетиката е дирек, който държи стопанската система ни. „ Ако си продадем енергетиката за жълти стотинки, ще пристигна време, в което тази зелена сила не е толкоз евтина и не е толкоз зелена “, сподели минният инженер Пламен Панков и добави, че тогава ще се наложи импорт на електричество.


Иван Вълев, ръководител на КТ “Подкрепа ” в рудник „ Трояново – Север “, разяснява, че миньорите и енергетиците само ще повярват, когато политиците се обединят с ръководещи за ползите на народа. „ Отказваме да водим диалози на мрачно, в случай че не позволен медиите и ние няма да влезем “, акцентира той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР