Да видим и втората част на някои от най-странните и

...
Да видим и втората част на някои от най-странните и
Коментари Харесай

Шокиращи синдроми, за които дори не подозирате 2

Да забележим и втората част на някои от най-странните и шокиращи психически и физически синдроми, които човек може да развие:

Синдром на Мюнхаузен

Един тип меланхолия, когато всичко те боли и от нищо не минава, само че единствено по този начин наподобява. Това е разстройство при което човек симулира или имитира физически признаци, присъщи за обещано заболяване. Целта на страдащия от този синдром е да получи страдание, грижа и внимание от близките. Разликата сред хипохондрията и „ Мюнхаузен “ е, че при първото пациентът е уверен, че е болен, а при психологическия синдром пациентът желае да е болен.

Стокхолмският синдром

От Холивуд знам, че Соткхолмският синдром е обстановка, в която заложникът стартира да схваща претекстовете на терориста и даже стартира да му оказва разнообразни форми на помощ. Това обаче не е психологично разстройство или психически абсурд, а по-скоро естествена рекация на душeвността. Това, което Холивуд икономисва е, че то спохожда единствено 8 % от заложниците.

Синдромът на Диоген

Знаете го Диоген – мъдрецът, който живеел в бъчва и проявявал себе си като безвъзвратен социопат и човекомразец. Синдромът е в чест на негово име само че е и прочут още като синдром на старческата бедност. Характеризира се с цялостна незаинтересованост, надменно отношение към себе си, изолираност, нечистотия в дома и липса на позор.

Синдром на Дориан Грей

От него страдат всички жертви на суетата, които хвърлят куп старания, с цел да останат за по-дълго младолики. За задачата се употребяват безпричинно доста юношески атрибути, избират се облекла в юношески жанр и се злоупотребява с пластичната хирургия. Понякога това разстройство води до меланхолия и даже опити за самоубийство.

Синдром на Котар

Или когато човек си фантазира, че някои елементи на тялото му не действат – примерно, че са му изгнили  червата, няма сърце и така нататък Понякога депресивно-нихилистичните заблуди при страдащия са в действителност огромни: да вземем за пример има вяра, че той е най-големият нарушител в света, че е заразил със сифилис и СПИН всички хора или че е отровил със зловонния си мирис целия свят. Драматично и с възторг оповестява, че скоро той ще си заплати за всичко и че цялата болежка на земята ще е е нищо спрямо накзаанието, което персонално ще изпита.

 Синдром на Турет

Болезнено непреодолимо предпочитание да се крещят нецензурни думички. Всъщност, това е единствено един от признаците при синдрома на Турет. Симптом, който се употребява най-често във филмите. само че като цяло се свързва с предишното. От безконтролното псуване в днешно време страдат доста малко хора.

Синдром на котешкото мяукане

Както демонстрира името, при този синдром поради генетична особеност и загуба на гени, намиращи се в късото рамо на пета хромозома, новородените бебета плачат със звуци, наподобяващи мяукане. Това се дължи на погрешно образуване на ларинкса. Характерни признаци на аномалията са и кръглото лице, нискоразположените ушни миди, дребен растеж, тегло и недоразвити полови органи.

 

 Вижте още: Шокиращи синдроми, за които даже не подозирате

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР