Да ви представим героят на деня: Веселин Георгиев. Той, заедно

...
Да ви представим героят на деня: Веселин Георгиев. Той, заедно
Коментари Харесай

Това е човекът, който спаси Сашко и се отказа от наградата

Да ви представим героят на деня: Веселин Георгиев. Той, дружно със своя другар Милко Михалков съумяха да открият изгубеният Сашко в труднодостъпна околност в пернишко. Двамата са от клуба по делтапланеризъм Похвално е, че Веско не желае паричната премия, препоръчана от бащата на Сашко. Двамата смели мъже са били още от първата нощ с останалите доброволци и до последно не са се отказали да търсят изгубеното момче. 

 Сашко

Те бяха извънредно разчувствани и съпричастни към болката на другите. Споделиха, шансът да намерят Сашко е бил на тяхна страна.

Но това не е просто шанс, всичко това е в резултата на упоритото им търсене. Те не се отхвърлиха до последно и по тази причина развръзката е толкоз щастлива. Най-вероятно Сашко нямаше да може да издържи още дълго време самичък в гората.



Веско видял детето пръв. „ Не можах да допускам. Гледах го, до момента в който не помръдна и тогава се втурнах, “ описа той.

Милко съобщи, че детето е воин. Само е оживяло толкоз дни измежду природата. „ Не спекулирайте, че е бил похитен и след това оставен тук. Сам се е борил и е оживял. “
По-рано през днешния ден детето беше открито в зарязан цех край радомирското село Червена могила.

Наистина има смисъл от човешката добрина и реципрочност!
Благословени да са всички, които до последния момент не стопираха да имат вяра в щастливата развръзка!

Валерия Велева

***

Героите на България през последните години са доброволците - при бедствения пожар на Витоша, при наводнинията в Аспарухово, Бисер, карловските села, при търсенето на изчезнали хора. Те са една от дребното заварки на нормалността, които към момента ни свързват едни с други като общество. На тях ще разчитаме, с цел да се завърнем там, където няма да се разпаднем и изчезнем - в грижата и взаимността.

Евгени Димитров - фотограф



 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР