Да вдъхне нов живот за пространството около Братската могила и

...
Да вдъхне нов живот за пространството около Братската могила и
Коментари Харесай

Площадът пред Братската могила – зона за култура

Да вдъхне нов живот за пространството към Братската могила и то да се извърши с културни събития – такава цел си е сложил кметът на регион „ Западен “ Димитър Колев. В тази връзка през днешния ден той посети мястото дружно със заместник-кмета „ Култура, археология и туризъм “ Пламен Панов.

Двамата ревизираха какви са опциите за издигане на сцена и обезпечаване на електричество на площада пред Братската могила. Със средства на региона се планува цялостна замяна на лампите, като за задачата ще бъде сложено съвременно LED осветяване. „ Моето голямо предпочитание е още през месец май да стартираме да организираме огромни културни събития на този голям площад. Мога да кажа, че към този момент имаме хрумвания за няколко огромни концерта, само че към този момент ще запазя детайлностите в загадка “, съобщи кметът Димитър Колев, откакто посети мястото.

През последната година районната администрация отделя съществено внимание на тази част от „ Западен “, като преасфалтира напълно пешеходната алея на бул. „ Свобода “. Изцяло сменено бе осветлението по нея, сложени бяха нови пейки, а за улеснение бе построена и нова пешеходна пътека на булеварда. Преди години по самодейност на кмета Димитър Колев бе освежен напълно и парк „ Розариума “ зад Братската могила, който се трансформира в едно от обичаните места за децата.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР