Да, Ваня Григорова ще бъде нашият кандидат. Ние ще имаме

...
Да, Ваня Григорова ще бъде нашият кандидат. Ние ще имаме
Коментари Харесай

Широка лява коалиция с БСП и Левицата в София зад Ваня Григорова

" Да, Ваня Григорова ще бъде нашият претендент. Ние ще имаме наш, достоверен ляв претендент. Вървим към необятна локална коалиция с над 10 партии и обединения ", сподели Таков пред медиите на брифинг пред Паметника на Съветската войска, като акцентира, че остават единствено още няколко съгласувателни процедури. Иван Таков разяснява още, че лявата кандидатура на Ваня Григорова ще е в контраст на всички десни партии.

Той въпреки всичко направи ангажимента, че окончателното одобряване на синдикалистката като общ претендент на левите в София, следва на 2 септември, когато е градската конференция на БСП-София. Само преди ден обаче заместник-председателят на партията Кристиан Вигенин обаче подсети, че последната дума има Изпълнителното бюро и пленумът на Българска социалистическа партия.

Иван Таков разяснява още, че лявата кандидатура на Ваня Григорова ще е в контраст на всички десни партии.

Таков и водачът на Левицата Костадин Паскалев оповестиха още, че са провели среща с вътрешния министър Калин Стоянов във вътрешното министерство във връзка със поръчки за ескалация на напрежението в четвъртък пред Паметника на Съветската войска, когато още веднъж има футболна среща на " Левски ", този път с " Айнтрахт ". Поводът за срещата им с вътрешния министър е било нападението на палатковия лагер и чупенето на плочата с надписа предходната седмица.

" Получих увещание от министъра и екипа му, че няма да се разрешават повече провокации на паметника, както и вандалщини, и ескалация ", сподели водачът на столичните социалисти. Таков и Паскалев изтъкнали пред Калин Стоянов, че през годините монументът е бил обект на многократни похищения, само че все пак не са се предприемали съществени ограничения от институциите.

" С оперативния проект на Министерство на вътрешните работи не сме осведомени, само че ще има задоволително засилено полицейско наличие на следващия ден. Ние не желаеме да сътворяваме напрежение и да сътворяваме провокации. Ако е належащо, ще защитим паметника ", сподели още водачът на БСП-София в отговор на въпроса дали представители на двете партии ще бъдат на следващия ден пред монумента.

Досега единствената глоба поради паметника получили от БСП-София през март, когато възстановили плочата след следващо посягане - актът бил от отдел " Строителен надзор ".

" Цялата подигравка е в това, че притежателят на паметника - регионалният шеф, пък е получил глоба за това, че не е възстановил плочата.

Паскалев добави, че министърът на вътрешните работи ги е уведомил, че към този момент са формирани две досъдебни производства за похищението на паметника на 17 август от страна на " Боец ". 

Според Паскалев и Таков тематиката с монумента излиза на напред във времето, с цел да не се разясняват проблемите с ръководството на столицата. " Опитът да се реализира сглобка в столицата е на база на опълчване на историческата памет на българския народ, а народ който не почита историческата си памет, няма бъдеще ", съобщи Паскалев. 

" Съществуването на някои партии се базира единствено на войната с един паметник ", добави Таков.

" Не знаем за слагане на оградата, само че сме срещу да се лимитира свободният достъп на хората до паметника ", сподели още водачът на столичните социалисти. 

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР