Да успокоим гражданите на София, както и кмета Васил Терзиев,

...
Да успокоим гражданите на София, както и кмета Васил Терзиев,
Коментари Харесай

Георгиев: Криза с боклука в София няма да има. СОС не работи заради победителите на изборите

Да успокоим жителите на София, както и кмета Васил Терзиев, че рецесията с боклука няма да се състои. Бяха изречени неистини. Създава се измислена рецесия, с цел да се избяга от същинската такава.

Това съобщи общинският консултант от ГЕРБ Георги Георгиев по време на брифинг.

 

„ Каза се, че депото има капацитет да работи още до 3-4 години, след което София ще има рецесия с боклука. Ясно се вижда от отчет от шефа на употребата на депото, където се демонстрира, че потенциалът е до ноември 2031 година - 8 години, а не 4. Време, в което хората от брифинга няма да дават отговор за тези проблеми. Приветстваме изпращането на отчетите до прокуратурата. Радвам се, че кметът се вслушва в препоръките на ГЕРБ. Призовавам Терзиев неотложно да оповести обществено и другите два одитни отчета за 2021 и 2022 г.и те също да бъдат изпратени до прокуратурата. В тях има доста ясни констатации. Ако в София има рецесия с ръководство на отпадъците по-рано от 8 години, за което е обезпечена, това ще е вследствие на неприятното ръководство на Терзиев “, разяснява той.

„ Жалко е, че започваме годината с такава режисура. Трябва да се борави с всички обстоятелства и да се приказва за слона в стаята. Огромният проблем на София е неможенето на политическия ѝ водач – Терзиев, на сътрудниците съветници да образуват мнозинстно. СОС не работи поради спечелилите на изборите “, безапелационен бе той.

По думите му, с цел да получи поддръжка екипа на Терзиев, би трябвало първо да се самоопределят дали са вляво или вдясно. „ Възмутени сме, че това политическо неможене продължава. Не може да се живее в такава политическа шизофрения. “

„ Видяхме алената женитба, която се готви. Постановка за да разчисти терена за новото болшинство със социалистите, с които твърдяха, че са разнообразни, отричаха се от корените и предишното, само че очевидно до такава степен ще допрат. Имаме доказателство, че се водят договаряния, ние в тях не участваме. Няма да позволим София да е пленник на плаващите болшинства. Никога няма да бъдем част от тях “, сподели още Георгиев.

„ Кризата е ясна, тя към този момент не е толкоз политическа, колкото управническа. Лидерството по този начин и не бе взето от Терзиев и не търси публично болшинство в СОС. Не би трябвало да се крие зад партиите, зад Борис Бонев “, съобщи Антон Хекимян.

„ Кризата с боклука я има, включително през днешния ден. Извозването на боклука е проблем, това е реалност, и софиянци го виждат. Новият сняг затрупа старите клони, които не са извозени. Това не е ли рецесия? Това е управническа рецесия поради политическото неможене на ПП-ДБ-СС. Те не знаят по какъв начин да решат проблемите на града, пробват се да трансферират виновността върху опозицията “, добави той.

Хекимян изясни, че с цел да се реши рецесията с боклука, има един работещ вид: „ Той е създаден, само че беше спрян – става въпрос за Инсинератора. Терзиев пропусна да каже застава ли зад концепцията да възобнови този план, къде ще разположи тази площадка и ще направи ли по този начин, че този план да бъде приключен. Трябва да отговори на тези въпроси, тъй като неговите хора бяха тези, които се хвалеха, че преди време са спрели плана. “

По думите му следва друга рецесия – тази с превоза в столицата. „ Имаме на следващия ден среща със синдикатите и ще си приказваме за казуса с увеличението на заплатите на водачите в градския превоз. Нещо, което няма да се случи с процентите, които желаят. Може да последват стачки и блокиране на градския превоз в София. “

„ Бюджетът на София ще бъде показан от кмета, само че кой ще го утвърди? Защо ще чистим града с план-сметка от 2022 година? Виждаме прикритието на огромните проблеми – липса на водачество в София, само че и липса на решения за другите рецесии, които ще се задълбочат “, сподели още Хекимян.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР