Да управляваш след Борисов е като да пееш след Лили

...
Да управляваш след Борисов е като да пееш след Лили
Коментари Харесай

Караянчева: Да управляваш след Борисов е като да пееш след Лили Иванова

Да управляваш след Борисов е като да пееш след Лили Иванова. Това сподели Цвета Караянчева от ГЕРБ, представена от „19 минути“.

Припомняме, че по-рано някогашният министър председател и ръководител на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява, че опозиционни политически водачи и публицисти са били подслушвани по време на предизборната акция, а след Нова година – над 130 индивида.

За изказванието си Бойко Борисов се базира на медийни изявления, съгласно които ДАНС са подслушвали политици още предходната година.

В четвъртък Бюрото за надзор на специфичните разследващи средства разгласи, че няма открити случаи на противозаконни подслушвания през 2020 година.

„ Спука се балонът. Тук завършва митът за подслушвани жители, политици и публицисти за митингите от 2020-а, тук завършва и концепцията за злепоставянето на предходната власт. В този отчет написа ли, че има противозаконни подслушвания – не написа. Трябва ли да връщам още образци, че всичко, което споделя Бойко Рашков, не е истина? ”, попита Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„ Може да са били законни СРС-тата,  но бяха позволени от представителите на профилираните съдилища. Тези хора, които бяха бити, не си удряха сами главата в асфалта. Вие се опитахте да употребявате отчета, който е справедлив, с цел да извършите пропагандна акция, за това, че това държавно управление пребиваше хора ”, уточни  Николай Радулов от Има Такъв Народ.

„ Ясно е, че в един подобен отчет няма по какъв начин да бъде регистрирано, тъй като няма по какъв начин бюрото да се занимава с противозаконното подслушване ”, съобщи Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия.

През януари Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства откри, че седем души са били подслушвани нелегално през 2021 година До оня миг бяха открити към 1000 души, които са били разработвани и подслушвани поради митингите предишното лято.

Общо 291 инспекции за нелегално подслушване са осъществени през миналата година. 142 сигнала са от жители с изказвания, че по отношение на тях са прилагани непозволено СРС, а Националното бюро се е самосезирало по повод още на 149 лица. Приключени са инспекциите по 246 от случаите, а 28 преписки не престават и през 2022 година

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР