Да унищожиш общинска собственост, извършвайки престъпление според законите на Република

...
Да унищожиш общинска собственост, извършвайки престъпление според законите на Република
Коментари Харесай

Веганите се хванаха за шиите заради вандалската акция на “Лаута“

Да унищожиш общинска благосъстоятелност, извършвайки закононарушение съгласно законите на Република България, просто защото… не ядеш месо и скотски артикули. Звучи леко налудничаво, само че тъкмо това се случило в парк „ Лаута” в Пловдив, в случай че точно вегани са разрушили с чукове трите публични барбекюта там.

Другият вид за случилото се е някой се пробва да очерни името на веганите и тяхната идея да основат свят, в който хората не употребяват артикули с скотски генезис. Необяснимо е обаче кой и за какво ще постави всичките старания, нужни за разбиването на барбекютата и надраскването на асфалта с надписи „ Месото е жестокост”, в случай че не има вяра в същата тази идея. Така че версията „ натопяване” наподобява доста по-малко евентуална.

Случилото се провокира ерес и измежду самите вегани. В една от най-популярните техни рупи във фейсбук се развихриха разногласия дали сходни вандалски прояви оказват помощ на идеята им или настройват хората против тях.

" Ето какво усещане оставяме в медиите, изцяло безсмислена и глупава акция с отрицателен резултат ", разяснява един от потребителите там. Друг го поддържа: " ПсевдоАктивистите са най-дейни, както знаете във водата л****о постоянно изплува от горната страна. На 1000-2000 вегани, като има 5 глупави - те са най-шумно и интензивно изявяващи се... Без мисъл. Само с деяние ".

Други обаче пазят проявата и считат, че не е значимо по какъв начин ще реагират пловдивчани. " Ние се борим за животните, не за усещането на хората. Браво на съгражданите ", написа един. " Това е форма на митинг. Посланието не е неприятно, само че ще би трябвало много време да мине до момента в който сходни дейности получат позитивна интерпретация ", оправдава стореното четвърти.

Има го, несъмнено, и апела за спокойно отстояване на правата на животните. Той, предстоящо, идва от представителка на нежния пол, която вижда ясно експанзията в разрушаването на барбекютата в Лаута. " За мен веганството, вегетарианството е ненасилие, то е обич, приемливост и примирение. Този акт, в моите очи най-малко опонира на това. Агресията не ражда експанзия. Не знам, нещата не мисля, че отиват на добре, нека греша! ", написа тя.

Налице са разногласия потребни ли са сходни акции, би трябвало ли да ги има и това ли е методът в " кранистите ", както веганите назовават хората, консумиращи месо, да се посее концепцията за веганството.

В последна сметка обаче, който и да е причинителят, резултатът е налице – барбекютата в „ Лаута” в този момент са превърнати в разрушени части бетон, а асфалтът около тях е грозно надраскан с „ революционни призиви”. Без да ги е грижа кой е направил акцията, посетителите на парка са единомислещи – това е грозно и неправилно.

Т.е. даже акцията в действителност да е дело на вегани, тя не печели последователи на тяхната идея. Напротив – настройва хората против тях, както и доста други техни прояви. Спомнете си опакованите и омазани с „ кръв” хора по площадите, да вземем за пример. Шокът печели вниманието на публиката за ден-два, само че не оставя в нея положителен образец.

Потенциалната акция против паленето на барбекюта в „ Лаута” е неуспех и на чисто физическо равнище. Да, трите барбекюта сега са разрушени. Районният кмет Костадин Димитров обаче даде обещание скоро те да бъдат възобновени и разгласи, че ще бъдат построени още 3 нови. Така барбекютата в „ Лаута” ще станат шест, а месото, което ще се пече на тях, ще е двойно повече.



Източник: trafficnews.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР