„Да умееш да водиш разговор, без да поставяш натясно събеседника

...
„Да умееш да водиш разговор, без да поставяш натясно събеседника
Коментари Харесай

Денислав Борисов – когато думите трябва да се чуят

„ Да умееш да водиш диалог, без да поставяш натясно събеседника си – по този начин си представяме и двамата публицистиката. Без жълти подсветки, без червени петна, а единствено на зелен светофар. Защото по този начин оставаш почтен и по отношение на себе си, спокоен вечер да сънуваш сънищата си и… ухилен, тъй като знаеш, че си е заслужавало “. Това написа журналистът Радостина Колева в увода към изявлението си с репортера и водещ на bTV Новините Денислав Борисов.

„ Явно съм бил толкоз сигурен, че ще ме одобряват, и че желая това. Нямах проект Б, споделя Денислав във връзка решението си да кандидатства публицистика в Софийския университет. - Колкото и да е необичайно, още от дребен бях запленен от тв приемника. Винаги това е била концепцията ми за развиване “.

Според него публицистиката е работа като всяка друга.

„ Представата, която имаш за нещо, постоянно е прекомерно идеалистична. И когато започнеш да го работиш, разбираш, че не всичко е костюм, телевизия и среща с готини хора, а съществено бачкане без закрепено работно време. Четеш, информираш се. Дори и когато виждаш естествена тематика от всекидневието, я пречупваш през работата си – дали става за репортаж, дали може да бъде вест “, казвай той.

Според водещия на bTV Новините журналистът би трябвало да бъде зает, само че да съблюдава отдалеченост и обективност. „ Познавам сътрудници с персонални пристрастия и съм се възхищавал, че не им проличава дали харесват един човек, или не. За мен е значимо да опазим тази специалност чиста. Тя бива все по-критикувана, само че не съм сигурен, че хората правят оценка по какъв начин се прави изявление, какви специфики има, по какъв начин се приготвят тези хора и какво дават, с цел да се случи това, по кое време се разсейват… Но идва моментът, в който ще схванат, че журналистът става все по-ценен. Този ветропоказател, който оттук насетне знае какво е значимо и оказва помощ за ориентирането в океана от информация “, добавя Денислав.

Той признава, че в никакъв случай не е бил почитател на нападателната публицистика.

„ Никой публицист не желае да изложи някого. Целта на всеки би трябвало да бъде да даде думата на човек, който има какво да каже, в търсене на истината, и той да бъде центърът “.

.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР