Да целунеш пръстена на ръката на папата или не -

...
Да целунеш пръстена на ръката на папата или не -
Коментари Харесай

Какво направи папа Франциск, за да разпали сериозни католически спорове

Да целунеш пръстена на ръката на папата или не - това е въпросът.

В понеделник, 25 март, папа Франциск посети католическо светилище в Лорето. Малко след визитата му в интернет се появи видео, което демонстрира по какъв начин папата неведнъж дърпа дясната си ръка, до момента в който дългите редици хора се покланят и се пробват да целунат неговия заветен пръстен.

Кадрите получиха необятна известност, а отводът на папата пръстенът да бъде целунат бързо стана причина за разпалване на така наречен католически културни войни сред консервативните традиционалисти и прогресивно настроените.

LifeSiteNews, закостенял католически уеб страница, който постоянно подлага на критика папата, назова видеото " тревожно " в заглавието на публикация, която включва дълга история за свещените пръстени, които носят папите и тяхното значение.

Rorate Caeli, уеб страница, поддържан от католически традиционалисти, написа: " Франсис, в случай че не искаш да бъдеш викария на Христос, махай се оттова ".

Папският биограф Остин Ивериг, покровител на Франсис, се опълчи на отрицателните мнения, като написа: " Папата се грижи хората да се сближават с него, а не да се отнасят с него като към свещена светиня. Той е викарият на Христос, а не римски император ".

И до момента в който полемиката продължава да бъде все по този начин разпалена, няколко дни след визитата на папата, от Ватикана към момента не са дали публично изказване за какво папа Франциск явно настояваше пръстенът да не бъде целуван.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР