Да, такъв е животът – често някои неща (особено в

...
Да, такъв е животът – често някои неща (особено в
Коментари Харесай

C’est la vie

Да, подобен е животът – постоянно някои неща (особено в политиката!) се повтарят като фарс.

При соца в едно списание имаше графа „ Журналистът сменя специалността си “ и същият този публицист се явяваше пред читателите като ваксаджия, зарзаватчия и прочие

При демокрацията станахме очевидци на „ Политикът сменя специалността си “. Даже един основен прокурор, който пратиха посланик, се изживяваше като зарзаватчията – търсеха ли го по телефона в посолството, заявяваше: „ Тук е плод и зарзават! “

Майтап, ще кажете, само че нещата стават и по-сериозни. На последния си партиен конгрес Премиерът влезе в нова роля – не, не потегли като пожарникар на гаси на пожар партията си, влезе в ролята на месар. Защото Му се наложи, както самичък призна, да реже живо месо, само че да избави партията си. Голямо транжиране падна – по този въпрос спор няма.

Тук се сещаме за някогашния Първи, който сегашният охраняваше в зората на демокрацията. Впрочем оракул се оказа Радой Ралин и в епиграмата си: „ Спокойно виждам в бъдещето ази – и там ще има потребност от гавази! “

Но да не се отплесваме. Как процедираше Тато, вземеше ли на мушка някого? Махаше го от Политбюро, транжираше го сиреч, само че тъй като беше милозлив, го пращаше дипломат в чужбина. Да, Венелин Коцев да вземем за пример беше пращан и в Алжир, и в Монголия. А Иван Абаджиев – в Румъния, където Тато разчиташе на зоркия взор на своя другар Чаушеску.

Едно конкретизиране обаче. Не става дума за именития треньор по повдигане на тежести, а за номерклатурчика със същото име.

И нещо любопитно. Този номерклатурчик се оказа свекър на банкерката Цветелина Бориславова (Бойковата възлюбена!), а по-късно – и свекър на първата Бойкова брачна половинка. Малеее, като се има поради, че и Нашият е бил член на Българска комунистическа партия (колкото и да Му е неприятно да си го признава!), ще се окаже истина зевзевщината, че комунягите си менкат и дамите.

Да, би трябвало да се прави разлика сред комунисти и комуняги, тъй че сегашният Първи несъмнено е прав, като твърди, че в никакъв случай не е бил болшевик.

Тогава от какъв напън един път си призна, че се е учил от Тато и дори си е записвал какво му споделя, до момента в който го е охранявал?!

Но да се върнем на месарщината. За един прочут хирург разправяха, че има доста точна ръка, тъй като до момента в който следвал медицина, работел като касапин.

Точна ръка показва и ББ. Къде ли е усвоил тънкостите на този поминък? Май не е носил единствено мръсотия на прасетата и трева на зайците...

Та в този момент въпросът е какво ще стане с тези, от които Той очисти партията си? И най към този момент с втория човек в Партията, дето в този момент е последният в нея?

Ех, навряха го в кьошето Цетаника на мисълта... И докога ще стои осъден в ъгъла? Мигар го лишиха и от молитвената закуска в Щатите?

Какъв е животът – времето ще покаже.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР