Да строиш е призвание, но да градиш с мисъл за

...
Да строиш е призвание, но да градиш с мисъл за
Коментари Харесай

Президентът: С архитектура, материални и духовни символи Димитровград остава емблема на цяла епоха

„ Да строиш е предопределение, само че да градиш с мисъл за близките и да посветиш своя труд на бъдещите генерации, е същински почтено и благородно. Именно такива са били окрилените младежи преди 76 години, които с воля и възторг са се изправили против сурови провокации, с цел да построят Димитровград. “

Това съобщи президентът Румен Радев в приветствието си към жителите и гостите на Димитровград във връзка празника на града, който означи 76 години от основаването си .

„ Със своята архитектура и благоустройство, с материалните и духовните знаци Димитровград остава емблема на цяла ера и неповторимата история на нашия град се трансформира в благосъстояние, което притегля все по-голям интерес освен в България “ , сподели Румен Радев. Президентът поздрави жителите и управлението на общината за напъните, отдадени на духовното и културно развиване на обитаемото място , за запазване на неповторимото завещание и привличане на вложения.

„ Вярвам, че Димитровград ще бъде образец за градивно бъдеще и за европейски град, отворен към света “ , съобщи президентът.

Държавният глава уточни, че когато има опити да се зачертават обичаи , утвърждавани с генерации, обществото ни би трябвало да си спомни за самоотвержения образец на тези, които с непринуден труд съградиха Димитровград и цяла България.

Преди тържествената стратегия президентът Румен Радев организира среща с кмета на общината Иво Димов, на която разискаха опциите за развиването на града , плановете на локалната власт и вероятностите за благоустройство. На площад „ България “ президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили одобри строя на военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР