Да сте винаги отборен играч и да вдигате ръка, за

...
Да сте винаги отборен играч и да вдигате ръка, за
Коментари Харесай

Защо служителите, които не умеят да казват „не“, не успяват

Да сте постоянно екипен състезател и да вдигате ръка, с цел да получите новите планове на работа, както и да надминавате упованията на работодателя си непрекъснато, ще ви направи доста скъп чиновник.

Трябва обаче да знаете по кое време да кажете " не ". Според Линдзи Полак, създател на книгата " The Remix: How to Lead and Succeed in the Multigenerational Workforce ", човек би трябвало да дефинира граници какъв брой и какви задания да прави на работното си място, написа CNN.

По думите на Полак постоянно има обстановки, в които от вас ще се изисква да вършите неща, които не влизат в длъжността ви. Ако се отзовете един път, това не е проблем, само че не трябва да се трансформира в рутина.

Последствията от спомагателната работа

Чудесно е да сте човек на действието. Но когато работодателят ви разпорежда нови и нови задания, концентрирайки се върху тях, ставате по-малко продуктивни. Така и постоянната ви работа изостава. Тук тактичният метод може да не е от изгода, защото шефът ви няма по какъв начин да разбере какъв брой натоварени сте в действителност. Кариерните специалисти поучават изрично да откажете новата задача или да предупредите работодателя си, че в случай че се заемете с нея, то останалата ви работа ще остане на назад във времето.

Бъдете част от решението

Когато отхвърляте план, не казвайте просто не, а проявете отношение. Можете да предложите различен сътрудник, който би се справил вместо вас или пък в случай че задачата не е незабавна, да кажете по кое време бихте могли да я поемете.

Съгласете се, само че при вашите условия

Не се тормозете да попитате за избрани условия, в случай че ви нагърбят с повече работа. Например, в случай че планът изисква вашата ангажираност през уикендите, попитайте дали не може да работете отдалечено. Ако работната задача е прекомерно обемна, помолете за екип, който да ви спомага.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР