Да станеш милионер не е просто някаква невъзможна мечта. Статистиката

...
Да станеш милионер не е просто някаква невъзможна мечта. Статистиката
Коментари Харесай

Ето как да спечелите много пари ТАЙНИТЕ НА БОГАТИТЕ

Да станеш милионер не е просто някаква невъзможна фантазия. Статистиката демонстрира, че повече от половината милионери са спечелили положението си независимо. Уроците, които те ни дават, не подсигуряват, че ще се превърнете в най-богатия човек на света, само че несъмнено си заслужава да се вслушате в тях!

Правило 50/30/20

С помощта на това предписание можете да планирате бюджета си. Разделете приходите си на 3 елементи. Първата е за разноски от първа нужда. Заделяйте по 50% от ежемесечните си средства за разноски за жилище, превоз, комунални услуги, покупка на артикули и така нататък Втората част са персонални разноски. Предполага се, че можете да похарчите 30% от приходите си за развлечения, разходки по магазините, занимание... С две думи - за неща, които ви вършат щастлива. Третата част спестявайте. 20% от заплатата си е добре да внасяте в някаква сметка.

Вслушайте се в съвета на милионера, бизнесмен и бизнес специалист Грант Кардон. " Бях безпаричен и зная какъв брой тежко е това. Отхвърлете всяка мисъл, че да бъдеш безпаричен е обикновено. Както споделя Бил Гейтс: " Не си отговорен, в случай че си роден безпаричен. Но в случай че си починал безпаричен - това е твоя виновност! " ".

Пазарувайте на едро и по разпродажби

Едва ли сте очаквала да чуете сходен съвет от някой милионер. Но не трябва да се съмнявате, че този метод фактически ще спести забележителна част от средствата ви. Това важи и за нещата, които в действителност смятате да употребявате. " Да избиеш парите си, правейки постоянни покупки, е доста мъчно. Много по-лесно е да пазаруваш преференциално, да вземем за пример да се запасиш за 2 години с макаронени произведения, когато ги продават с понижение от 50%. Така мигновено възвръщате вложенията си. Това е същинско икономисване! ", споделя предприемачът Марк Кюбан.

Не ползвайте кредитни карти

Ако разполагате с кредитна карта, тя ви изкушава да си купите всичко, което ви се желае, без значение от това дали можете да си го позволите. С кредитната карта харчите пари, с които не разполагате. А високата рента прави покупките ви още по-скъпи. " Кредитната карта е най-лошото влагане. Парите, които спестявам, без да влизам в задължения, са доста по-добри от всяка възвръщаемост, която теоретично мога да получа, като влагам на фондовия пазар. Мислех, че подписвам брилянтна договорка, до момента в който не осъзнах, че би трябвало да изплащам заема по картата на всеки 30 дни ", споделя Марк Кюбан.

Старайте се да пазарувате непосредствено от производителя

Когато купувате нещо от магазина, е добре да си зададете въпроса дали не е допустимо да си го вземете непосредствено от производителя. Много постоянно се оказва, че една стока може да бъде поръчана на доста по-ниска цена. Понякога, съгласно изискванията на поръчката, би трябвало да купите несъмнено количество от въпросната стока. В подобен случай можете да предложите на другари да се причислят към покупката ви, съблазнявайки ги с преференциалната цена на договорката.

" Купувахме биологични артикули на убийствени цени, което ме накара да се замисля от кое място магазините разполагат с тях. Направихме питане, свързахме се с търговеца на едро и уточнихме изискванията на поръчката. Минималната поръчка беше за 250 $. Така започнахме да събираме поръчките на другари и организирахме доставката на прясна храна непосредствено до вратата на домовете им ", споделя Джеръд Сеслър, основател и началник на HomeTask.

Да не се харчат пари - това е същото като да ги печелите

Очевидно е, че колкото по-малко пари харчите, толкоз повече ви остават. Винаги подхождайте към покупките си рационално. Ако пазарувате импулсивно, преди всяка покупка е добре да си задавате въпроса: Наистина ли се нуждая от това? Какво ще стане, в случай че не си купя този продукт?

„ Хората постоянно са сюрпризирани, когато схванат, че не разполагам с цялостен дрешник, препълнен с костюми. Купувам си по 3 костюма на всеки 5 години и имам общо 10 броя. Не ми трябват повече ", споделя милиардерът Томас Буун Пикенс.

Живейте икономично

Най-големият проблем на огромна част от хората е, че харчат повече, в сравнение с печелят. Единственият метод да увеличите бюджета си, е да живеете по-икономично.

Често се сблъскваме с хора, които си купуват скъпи жилища в влиятелни региони, единствено с цел да впечатлят близките. Те живеят за това како ще кажат за тях приятелите или роднините им. Мислете първо за себе си и живота си, а не за това по какъв начин да извършите усещане!

„ Не съм си купувал скъпи часовници или коли, до момента в който бизнесът и вложенията ми не започнаха да способстват за постоянното нарастване на приходите ми. Продължих да карам Toyota Camry и когато станах милионер. Станете известни с отношението си към работата, а не с дрънкулките, които си купувате ", поучава Грант Кардон.

Подсигурете се с въздържан приход

Принципът, от който се управляват множеството хора и който в никакъв случай няма да им помогне да забогатеят, е да работят интензивно за всяка стотинка. В този случай времето им се равнява на пари. Познавате ли милионери, които вършат пари единствено на работното си място? Разбира се, че не! Времето е доста по-ценно от парите. Ето за какво е значимо да имаме въздържан приход.

" Можете ли да спестите 1 милион $? Можете, само че единствено в случай че сте доста порядъчен! Трябва обаче и да можете да поемате малко риск, да вземем за пример да инвестирате в на ниска цена съвместен фонд ", споделя един от най-богатите хора в Съединени американски щати Марк Кюбан.

Заобиколете се с сполучливи хора

Хората от обкръжението ви оказват голямо въздействие на живота и метода ви на мислене. Ако се обкръжите с надарени хора, които споделят вашите визии, ще ви бъде доста по-лесно да генерирате и прилагате новите си хрумвания. Прекарайте времето си с хора, които освен ви въодушевяват, само че и ви карат да действате и мечтаете за повече.

„ В множеството случаи личният ви капитал отразява равнището на вашите близки другари. Завързвайте контактите с хора, които са по-успешни от вас - това ще ви разреши да мислите по-широко и доста да увеличите приходите си. Истината е, че милионерите преценят парите по друг метод от междинната класа и можете да научите доста, до момента в който поддържате връзка с тях ", споделя мултимилионерът и създател на книгата " Как мислят богатите " Стийв Сейбъл.

Парите не са всичко

Парите са значим фактор в нашия живот. Той дефинира къде живеем, какво ядем и какво притежаваме. Но парите надалеч не са най-важното. Можете да си купите къща, само че не и фамилията, с което да живеете в нея. Парите усъвършенстват качеството на живот. Но нищо не може да се съпостави с поддръжката на фамилията и приятелите, здравето и възприятието за благополучие.

„ Не би трябвало да жертвате здравето, фамилията, приятелите и други значими неща от живота в името на парите. Загубих няколко другари и изострих ред други взаимоотношения, тъй като прекомерно постоянно оставах в офиса след работа или се трудех през почивните дни. И макар че в действителност имам вяра, че парите са независимост, те просто са инструмент за приемане на други по-важни неща ", споделя Грант Сабатие.

Честно казано, надали ще спечелите доста пари, единствено като следвате листата с правила и рекомендации. Но развиването на здравословни финансови привички е огромна стъпка по пътя към материалния триумф. Единствената спънка, която ви разделя от огромните ви фантазии и цели, е отношението към парите!

Източник jenata.blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР