Да станеш милиардер вероятно изисква да се вълнуващ много от

...
Да станеш милиардер вероятно изисква да се вълнуващ много от
Коментари Харесай

Мотивът, който изпреварва парите, когато искаш да си милиардер

Да станеш милиардер евентуално изисква да се трогателен доста от парите, нали?

Грешка, споделя Марк Кюбан.

Като човек, който е основал през 90-те години софтуерни компании, които са го създали извънредно богат, той в никакъв случай не е поставял на фундамент парите, споделя той пред GQ, написа CNBC.

Вместо това Кюбан е бил управителен от друга мотивация.

“Аз постоянно мислех от позиция на времето. Това постоянно бе моята водеща мотивация. Как мога да управлявам личната си орис? Как мога да управлявам личното си време? ”

Едно изследване на Harvard Business School от 2018 година удостоверява философията на Кюбан. Според него слагането на по-висок приоритет на личното време, в сравнение с парите, води до повече благополучие и по-добър живот. Кюбан е съумял да реализира забележителни резултати и в двете сфери. Той има положение в размер на 4,6 милиарда $, по данни на Forbes.

Когато предприемачът продава първата си компания MicroSolutions на CompuServe за 6 млн. $, той няма желанието да работи повече. Свободата обаче го окрилява.

По това време той харчи по този начин, че да не се тормози за бъдещето си. Обикновено влага парите си за пътешествия с другари и празненства с рок звезди да вземем за пример.

Пет години по-късно Тод Уагнър, другар на Кюбан от колежа, го убеждава да се включи в онлайн стрийминг услуга, която разрешава да слушат баскетболни мачове на университета в Индиана от мястото, където живеят по това време - Тексас.

Тази услуга е Broadcast.com, която беше добита от Yahoo през 1999 година за 5,7 милиарда $ в акции. Акциите на Yahoo бяха доста скъпи по това време и в случай че Кюбан се усещаше лаком, той можеше да ги задържи с вярата да осребри повече пари по-късно. Предприемачът отбелязва пред GQ, че е удовлетворен от парите, които е спечелил от договорката, и има възприятието, че фондовият пазар е надценен. Той продава по-голямата част от акциите си в Yahoo единствено месеци преди дотком балонът да се спука през 2000 година и цената на акциите на компанията да се срине.

Това се трансформира в скъп урок за Кюбан.

Ако просто следвате доларите, в никакъв случай няма да ви се получи добре, счита той.

Оттам нататък Кюбан стартира да харчи парите си по способи, които го вършат благополучен, в това число купува тима “Далас Маверикс ” през 2000 година Когато става милиардер, вади 40 млн. $, с цел да си купи частен бизнес аероплан - Gulfstream V.

Самолетът е тъкмо подобен актив, който дава отговор на най-важния му приоритет - времето. С него може да го ръководи и пести.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР