Да станеш майка е най-голямото щастие на света! За някои

...
Да станеш майка е най-голямото щастие на света! За някои
Коментари Харесай

Те сложиха бебето ѝ в найлоново пликче – историята, която разплака света! 

Да станеш майка е най-голямото благополучие на света! За някои бременността протича по-леко, а за други е голямо тестване.

Недоносено момиченце от Англия, което прекара първите няколко седмици от живота си в полиетиленов плик за сандвичи, неотдавна навърши три годинки. А разликата в метода, по който е изглеждало сред „ тогава “ и „ в този момент “, е повече от поразителен.

37-годишната британка Шарън Грант е трябвало да роди през август.

Три месеца преди термина обаче лекарите й съобщили, че се постанова да роди по-рано. При последния обзор с ултразвук било открито, че плодът е спрял да пораства в утробата в 20-ата седмица.

Малката Пикси Грифит-Грант се появява на бял свят в 28-ата гестационна седмица от бременността с цезарово сечение, тъй като лекарите се страхували, че бебето няма да преживее обикновено раждане.

„ Те мислеха, че няма да могат да я намерят в тялото ми и ще би трябвало да създадат две интервенции, само че за благополучие съумяха единствено с една “, спомня си майка й Шарън.

Пикси била толкоз мъничка, че с лекост се побирала в пакет с размер по-малък от 0, 5 литра. Лекарите незабавно предизвестили майката, че рожбата й може да не живее повече от час.

Малката Пикси е настанена в реанимация. Състоянието се следяло непрекъснато, с цел да бъде обезпечена нужната за нежното й телце температура. За да не губи тялото й топлота, лекарите решили да я слагат в полиетиленов плик.


„ Когато се роди, й сложиха дребна шапчица и я сложиха напряко в плика, с цел да поддържат температурата на тялото й”, спомня си майка й Шарън.

„ След това я закараха в реанимация”, прибавя дамата.

Защо тъкмо в пакет за сандвич? Може би в този миг той е бил първото нещо, с което са разполагали в операционната зала.


Първите седмици от живота на Пикси били най-тежките. Лекарите непрестанно следели за виталните й индикатори, проверявали тежестта й. Момиченцето обаче качило едвам 20 грама за осем седмици.

Какво е претърпяла майка й през това време, е доста мъчно да си представим.

„ Удивително е, че въобще оцеля моето момиченце. Това е същинско знамение! ”, споделя Шарън.

Едва когато навършила два месеца, дребната почнала да укрепва и да качва килограми. На пет месеца към този момент тежала 3, 5 кг. – колкото едно новородено.


Три години по-късно Пикси е крепко момиченце с очарователна усмивка и палави къдрици. Помествайки благополучен пост в мрежата за третия рожден ден на детето си, Шарън не крие гордостта от напредъка, който е отбелязало дребното й момиченце.


„ Днес моята прелестна принцеса навършва 3 годинки! Благодаря на всички мои прелестни другари и близки за подаръците и поддръжката. Обичам ви всички и ви очаквам на празника! ”, написа щастливата Шарън.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР