Да станеш жертва на сериен убиец и изнасилвач и да

...
Да станеш жертва на сериен убиец и изнасилвач и да
Коментари Харесай

Художничката, която помага за улавянето на над 1300 престъпници

Да станеш жертва на сериен палач и изнасилвач и да успееш да останеш жив няма по какъв начин да не бележи целия ти живот. Това се случва и на американката Луис Гибсън. Тя следва изящни изкуства до момента в който един ден, когато е на 21 години, е нападната от въпросния нарушител. Като по знамение оцелява със съществени пострадвания, а по-късно подхваща съществена смяна.
 Кристина Малън - дамата, която макар парализата има сполучлива кариера и е грижовна майка
Тя страда от парализа и прави всичко с краката си, само че има сполучлива кариера и е грижовна майка

Кристина Малън е същински вдъхновяваща жена

От Лос Анджелис се мести в Хюстън и вместо в някоя изложба да вземем за пример, кандидатства за работа в локално полицейско ръководство. А задачата, която й разпореждат, е да прави фотороботи на нарушители на базата на показанията на жертви и очевидци.

И това се трансформира не просто в нейно обвързване, а и в предопределение - тъй като не желае никой да остане безнаказан. А най-голямото самопризнание, което получава за труда си, е върхът на Гинес от февруари тази година - за най-вече разпознати нарушители с помощта на скиците й - цели 1313.

Stephanie Clifford with Lois Gibson, the foremost forensic artist in the world.
— Michael Avenatti (@MichaelAvenatti)
На пръв взор това може да е единствено число, само че в случай че се замислим какъв брой ориси е избавила от неправда, както и към колко живота от възможни бъдещи закононарушения, контузии за цялостен живот и даже гибел, ще разберем какъв брой значими са в действителност нейните скици.

Lois Gibson holds a 2017 Guinness World Record for most identifications by a forensic artist.

After being assaulted and nearly killed when she was 21, she decided to become a forensic artist.

Working as a forensic artist for the Houston Police Department since 1989, and as of…
— Massimo (@Rainmaker1973)
Луис Гибсън в никакъв случай не е крила, че е " пристрастена " към улавянето на нарушители, което сигурно има връзка и с ужасната преживелица в предишното й. И е безапелационна, че изображенията, създавани от изкуствен интелект, в никакъв случай не могат да заменят нейните фотороби или тези, основани от ръката на различен човек. Затова е сигурна, че тези, които наследят нейния поминък след пенсионирането й преди три години, в никакъв случай няма да останат без работа.

Today was a bittersweet moment, after 39+ years Lois Gibson is Officially retired from the Houston Police Department. The gift and talent she holds is truly irreplaceable. The department will not be the same without her.
— SergeantSalas (@RickySalas_)
А в случай че самата тя не бе станала жертва на един от тях, евентуално в никакъв случай нямаше да реши да се занимава тъкмо с това и да избави доста други от опцията да бъдат на нейно място. Освен като художник, тя е станала и доста умела в работата с душeвността на жертвите и съумява да ги предразположи, с цел да вземе най-много информация от тях. Все отново се занимава с това от 1982 година - сигурно има сериозен опит зад тила си.
 Бил Козби, Ар Кели, Lil' Kim, Мик Джагър, Крис Браун - известни персони, които били в пандиза
Когато звездите нарушават закона

Известни персони, които са били в пандиза

Луис Гибсън е същински горда от извоювани връх на Гинес не толкова заради персоналното самопризнание, а тъй като то дава легитимност на нейната специалност и потвърждава на хората, че фотороботът в действителност може да бъде ключов за разкриването на едно закононарушение - изключително в случай че го е нарисувала тъкмо тя.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР