Да стане най-голямата ядрена сила в света - това е

...
Да стане най-голямата ядрена сила в света - това е
Коментари Харесай

Целта пред Ким Чен-ун: Северна Корея да стане най-голямата ядрена сила на века

Да стане най-голямата нуклеарна мощ в света - това е задачата, която Ким Чен-ун сложи пред Северна Корея по време на ревизия на новата междуконтинентална балистична ракета на страната " Хвасон-17 ".

Придружен от щерка си, той се срещна с представители на армията, с цел да увеличи редица военни офицери, които са взели присъединяване в тестовото изстрелване на " най-силното стратегическо оръдие в света ".

" Крайната цел е да притежаваме най-мощната стратегическа мощ - невиждана за този век, " сподели Ким по време на събитието, представен от държавните медии.

Това бе едвам втората обществена поява на Жу Ае - дъщерята на диктатора, чието битие не бе доказано допреди седмица.

" Очаква се тя да е на 12 или 13 години, което значи, че след четири или пет ще би трябвало да се приготвя за университет или военна работа, " показва пред The Guardian Майкъл Мейдън, специалист по Северна Корея в изследователския център " Стимсън " във Вашингтон.

Държавните медии продължиха да дефинират момичето със суперлативи, като го описаха като " най-обичаното " дете на водача. Активното ѝ нахлуване в общественото пространство разкрива опцията ръководството на тоталитарната страна да бъде трансферирано на четвърто потомство Ким.

Според специалистите Чен-ун има три деца - две девойки и момче. На събитието той бе сниман, позирайки с учени, инжeнери и военни.

Ракетата " Хвасон-17 " е способна да доближи до територията на Съединени американски щати, твърди Пхенян, което провокира Вашингтон да изиска изказване от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да се потърси отговорност от Северна Корея за ракетните ѝ проби.

" Ракетата ясно потвърди пред света, че КНДР е пълноценна нуклеарна мощ, способна да се опълчи на нуклеарното предимство на американските империалисти и изцяло показва мощта на страната, " написа за тестванията севернокорейската държавна организация KCNA.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР