Да сравняваш себе си с другите като цяло не е

...
Да сравняваш себе си с другите като цяло не е
Коментари Харесай

Ето защо понякога е добре да се сравняваме с другите

Да сравняваш себе си с другите като цяло не е добра концепция. Но в случай че приемем това за някакъв тип предписание, от време на време всяко предписание си има своите изключения. Изненадващо, само че сравняването може да ни бъде от изгода от време на време, ето за какво е значимо по какъв начин да се възползваме от него по най-хубавия метод. Вижте повече в идващите редове.

Може да ви подейства мотивиращо
Понякога сравняването на себе си с друга персона може да се окаже от изгода, побутвайки ни да станем по-активни, да стартираме избран тип смяна. Разбира се, значимо е да взимаме положителните образци, да се вгледаме в техните положителни привички. Това може да ни бъде изключително потребно, в случай че желаеме да променим метода на хранене към по-здравословен, да намерим по-добра работа, от която да печелим повече, да надградим своите умения и т. н. Но въпреки всичко не забравяйте, че има разлика сред това някой да ви въодушеви и това да му подражавате. От второто няма изгоди.

Нищо не е безплатно
Стремейки се да бъдем по-добри във всичко, ние сме склонни да одобряваме елементарните неща за даденост. Ежедневието ни е толкоз динамично, че не виждаме дребните неща, които в действителност вършат живота ни прелестен – обичаното кафе, обичаният десерт, времето с обичани хора, залезите и т. н. Знаем че са част от живота ни и забравяме, че в действителност сме огромни късметлии, тъй като вглеждайки се в някого, който няма това, което ние имаме, си подсещаме, че нищо не е безплатно и би трябвало да сме признателни всеки ден за хубавото.

Понякога оказва помощ в разрешаване на проблемите ни
Може би няма човек, който да не съпоставя личната си комплицирана обстановка с нечия непозната, преди време. Ако имаме проблем за разрешаване и знаем, че наш прочут, непосредствен, сътрудник към този момент е минал през нещо такова, бихме могли да чуем неговата позиция и да заимстваме някоя концепция, която да ни е от изгода.

По-малко самосъжаление
Може би няма човек, който да не се е самосъжалявал в някакъв миг от живота си, а някои даже го вършат прекомерно постоянно. Има редица образци за това, които могат да се отнасят до това каква кола карате вие и съседът ви, колежката има по-хубави облекла от вашите или по-привлекателна фигура, избирате по-евтини почивки, за разлика от ваш прочут, който почива първокласно, като смятате, че животът е неправдив към вас и т. н. Според изследване извършено от Concordia University, сравняването на нашите съжаления с това на непознати хора, в действителност може да предизвика позитивни страсти, изключително в случай че непознатите съжаления се окажат по-негативни от вашите. Или вие желаете нови червени обувки, тъй като имате 20 чифта в разнообразни цветове, до момента в който ваша другарка няма опция да си купи като цяло нови обувки за сезона.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР