Да спрем диктатурата на режима Борисов. ГЕРБ се готвят да

...
Да спрем диктатурата на режима Борисов. ГЕРБ се готвят да
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Да спрем диктатурата на режима Борисов, ще фалшифицират изборите

Да спрем диктатурата на режима Борисов. ГЕРБ се готвят да фалшифицират изборите през 2019 година Така стартира писмото от Българска социалистическа партия, в което от партията афишират позицията на водача на социалистите Корнелия Нинова за измененията в Изборния кодекс.

Припомняме, че през днешния ден в Народното събрание се развихри яростен спор сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ, като двете партии се замеряха с думите " тайфа " и " комсомолец ". Дебатът бе много развълнуван, а позиция по него взеха и от Движение за права и свободи.

Ето какво изяснява Корнелия Нинова в позицията си до медиите:

Уважаеми български жители,
Обръщам се към вас обичайно, тъй като с ръководещото болшинство няма никакъв разговор и съгласие. Няма и смисъл да се приказва с хора, които през днешния ден ви дадоха няколко фрапантни образеца за това, какво не е български парламент и по какъв начин не би трябвало да се погазва българското законодателство.

Текстовете, които в този момент ще обсъждаме, са свързани с машинното гласоподаване. Машинното гласоподаване бе въведено в Изборния кодекс през 2014 година, с пътна карта през 2019 година да имаме такова във всяка изборна секция в България. Вместо това да се случи, през днешния ден сме очевидци на опит това съвременно и модерно достижение на българското изборно законодателство да бъде редуцирано или анулирано.

Питаме се за какво?

След като по увещание от ръководителя на бюджетната комисия имаме пари за закупуването на машини, откакто имаме механически благоприятни условия, за какво 5 години ги няма? Защото ръководещите от ГЕРБ желаят да ви подменят гласа. Защото машинното гласоподаване е гаранция за почтен избор, а те не желаят подобен. Защото ГЕРБ се готвят да фалшифицират изборите през 2019 година Какъв е методът да се реализира това? Един единствен, като се наруши законът признат през 2014 година или най-малко като не се извърши и се редуцира.

За страдание през днешния ден освен тук и в този момент, само че няколко пъти, ръководещите фрапантно нарушиха законите и конституцията на Република България. Вече не можете да обжалвате решение на ЦИК с касационна тъжба пред Върховен административен съд - главно право и човешко и конституционно.

Отказаха да изчистят " мъртвите души " в описите, като отхвърлиха нашето предложение. Намалиха кворума в комисиите, с цел да може ръководещата партия да си взема сама решенията. Няма да има машинно гласоподаване, с цел да купят и трансформират вота.

Няма да има и преференции, една въпреки и дребна стъпка, да избирате мажоритарни персони, а не по този начин омръзналите ви партии. И това право ще ви лишават. Естествено, с цел да ви манипулират взеха решение и да се оповестяват резултатите в изборния ден.

Уважаеми български жители,

Теоретично законите се одобряват, с цел да бъдат трайни, не за едно болшинство и един парламент. Законът важи за всички и теоретично би трябвало да е дългогодишен, а не да го сменя всяка партия, когато пристигна на власт. Днес ръководещите от ГЕРБ трансформират законодателството, само че докога ще ръководят те?

Утре ще пристигна Българска социалистическа партия на власт, по тази причина един закон би трябвало да има продължителност в българския юридически мир и публичните връзки. Този закон обслужва ръководещата партия, с цел да се задържи на власт като фалшифицира изборите. Това е днешният избирателен кодекс.

Нашата борба тук през днешния ден не е за Българска социалистическа партия и не е конюнктурна. Ако следваме единствено партийния си интерес, ние бихме подкрепили такова нещо, тъй като през днешния ден ръководят те, след това ние и ще се възползваме от това. Не ни е това задачата и не е борбата на Българска социалистическа партия.

Днес борбата ни е за базисни полезности в България и българското общество - свободен избор, бистрота, гласност, господство на закона, свободна воля. Няма да спрем тази борба до тук в залата. Ако всичко това през днешния ден приключи с приемане на тези ремонти, които ГЕРБ внася, ние ще внесем всичко това във Венецианската комисия, ще го представим пред европейските посланици в България, с цел да се знае, по какъв начин ще се проведат европейски избори, за европейски депутати, в Европейския съюз.

Нека посланиците да знаят от в този момент, какви избори се готвят - фалшифицирани. Освен това се обръщаме към омбудсмана, която към този момент изрази позиция, към президента, който също е изразил позиция.

Господин президент наложете несъгласие, а ние от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " ще внесем това в Конституционния съд.

Обръщаме се към всеки българин, който желае да бъде свободен. Към всички свободомислещи - леви, десни, центристи. Ние сме разнообразни идеологически, можем да спорим, колкото желаеме, по данъчна промяна, по здравна промяна, само че дано през днешния ден се обединим, тъй като имаме идея за обединяване. Тя е да спрем диктатурата на режима Борисов през днешния ден и всяка тирания на която и да е партия на следващия ден.

По-рано през днешния ден Нинова прикани ГЕРБ да спрат подправените вести.
" Как се борят с тях, като Цветанов пуска най-вече, разгласи тя в отговор на дуплика в пленарна зала по време на разглеждането на измененията в Изборния кодекс. - С подмяната на обстоятелствата в политическия живот ще се борим. Главният герой против подправените вести го няма, Цветанов, да му го кажа в очите. С какви вести се бориш, като ти ги пускаш най-вече. "

Тя обърна внимание и на причините на ръководещите, че Българска социалистическа партия е назначила ЦИК. " ЦИК е определена от Народно събрание и не е назначена, а е определена. ГЕРБ имат в ЦИК седем души, Българска социалистическа партия имат 6 ", акцентира Нинова.

" Що се отнася до офанзивата против демократичния ред. Няколко години поред изваждането на корупция в ръководството на ГЕРБ беше определяно като подронване на държавността и поради това дори вкарахте оградата в лист за национална сигурност, с цел да не излезе истината за кражбите там ", аргументира се водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР