Да спечеля тази титла е нещо невероятно и истинско облекчение

...
Да спечеля тази титла е нещо невероятно и истинско облекчение
Коментари Харесай

Новак Джокович след седмата титла на Уимбълдън: Не бързам да приключвам кариерата си

„ Да печеля тази купа е нещо необикновено и същинско облекчение след всичко, което ми се случи. Нещата, през които прекосих, с цел да стигна до тук, придават на този триумф повече значение, стойност и страст. Определено не бързам да завършвам кариерата си. Изобщо не мисля за това. Най-важното за мен сега е да остана здрав и да се опазя от травми, тъй като в противоположен случай няма по какъв начин да продължа да се представям на това равнище ", съобщи първенецът от Уимбълдън Новак Джокович. Той победи след триумф над Ник Кирьос на финала.

„ Нямам думи, с които да опиша метода, по който се усещам. Много пъти съм казвал, че Уимбълдън е доста специфичен за мен, тъй като беше първият шампионат, който гледах като дете и ме подтикна да преследвам фантазията си. Всяка победа на този шампионат е специфична. Да печеля купата тук, до момента в който фамилията ми е с мен, е нещо в действителност неповторимо “ – разяснява още седемкратният първенец в шампионата на конференцията след дуела.

„ В последните три сета не направих доста неточности от главната линия. Това, несъмнено, бе част от тактиката ми, имайки поради обстоятелството, че против мен е надарен и атрактивен състезател като Ник. Неговият сервис е един от най-хубавите, може би даже най-хубавият в Тура. Много е мъчно да разгадаеш началния му удар – както първия, по този начин и втория. Когато печели елементарно сервис геймовете си, той слага своите съперници под доста съществено напрежение. Това се случи и в огромна част от днешния мач, макар че ретурът постоянно е бил измежду най-силните ми оръжия в хода на цялата ми кариера. Беше много дразнещо непрекъснато да виждам прелитащи около мен топки и също по този начин ми се наложи да поставям повече старания при моите подавания, защото той непрекъснато атакуваше от главната линия и ме поставяше напрегнат. Като цяло обаче усещах добре топката при офанзивите от дъното на корта. Сервирах добре, въпреки че можех да се оправя и по-добре, изключително на втори начален удар. Но, както споделих, това бе край на Уимбълдън против състезател, който не е стигал до тук преди и нямаше какво да губи. Всички знаем на какво е кадърен той и също така изгубих предходните си два мача против него. Предвид всичко това не ми беше елементарно, само че мисля, че в последна сметка се оправих доста добре “, изясни Ноле.

Ако актуалните противоепидемични разпореждания в Съединени американски щати останат непроменени до края на август, Новак Джокович няма да може да играе на US Open. На въпроса какви са проектите му за остатъка от сезона, той отговори „ С Горан занапред ще беседваме по тази тематика и ще уточним графика. Ще следим деликатно какви ще са новините от Съединени американски щати през идващите седмици. Може би ще играя на Лейвър Къп, както и за купа Дейвис. Ще забележим. Все още не мога да кажа нищо по този въпрос “.

„ Не съм се ваксинирал и не имам намерение да го върша. При това състояние единствените разновидности пред мен са да трансформират условието за имунизационен документ или да дават опция за медицински изключения. Нямам визия дали това ще се случи. Само времето ще покаже “, приключи Джокович.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР