Да спасиш човешки живот в момента, в който самият ти

...
Да спасиш човешки живот в момента, в който самият ти
Коментари Харесай

Майката на спасения от мл. сержант Атанас Секулов с благодарности към него

Да спасиш човешки живот сега, в който самият ти ставаш родител. Това претърпя младши сержант Атанас Секулов от поделението в Благоевград. Мъжът ползва различен способ за избавяне на примрял човек. Минути по-късно брачната половинка му ражда момиченце – Мария.

По време на обедната си отмора Атанас Секулов взема решение да отиде да пазари, за почерпи за сътрудниците си, тъй като всеки миг чака бебе. Докато се реди на опашката, чува крясъци.

„ Чух някакви писъци, викове от дами, блъсканица. Първоначално си помислих, че някой е откраднал някакъв телефон “, споделя Секулов. Секунди по-късно вижда припаднало момче.

„ Един възрастен човек седеше над момчето, биеше му плесници, опитваше се да му извади езика, той към този момент беше бледен. Човекът се опитваше да му отвори устата, само че челюстта беше мощно притисната “, уточни военнослужещият. В този момент Атанас си спомня по какъв начин преди години, по време на селски събор, пред погледа му човек избавя различен – с захапване на пръста на крайници. Действа стремително.

„ Ухапване по самия крайник на палеца – смъквам чорапа, хубаво го захапвам, пипвам му крайници, захапвам го, повторно го ухапах, мръдна. Видях съм го този способ, практикувах го през днешния ден, нека няма повече такава процедура, тъй като страстта и силата е доста огромна “, сподели Секулов.

Животът на момчето е избавен, а разчувстваната му майка идва да благодари на боеца. Пожелава му да има повече хора като него. Минути по-късно той получава втората добра вест за деня – станал е още веднъж татко.

Споделя, че не се усеща воин. Пожелава си единствено дали повече здраве, благополучие и шанс за брачната половинка и детето му. Но за околните, Атанас постоянно ще е героят, избавил сина им. А за командира и сътрудниците му той е образец.

„ Това е горделивост, че имам такива подчинени и аз съм горделив да бъда пълководец на такива хора. Това съгласно мен би трябвало да е за всеки един цивилен дълг в такива обстановки, да оказва помощ на всеки един, без значение дали си военнослужещ или граждански “, разяснява полковник Митко Балтов, пълководец на Бригадно командване Благоевград.

След като момчето се възвърне, боецът ще отиде да се запознае с него и да му вдъхне кураж.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР