Да сме живи и здрави, до 2020 г. тук ще

...
Да сме живи и здрави, до 2020 г. тук ще
Коментари Харесай

Борисов обясни защо се бави строежът на АМ Хемус

Да сме живи и здрави, до 2020 година тук ще има автомагистрала, съобщи зам.-министърът на Министерството на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Той изясни, че за две седмици - от предходната им инспекция, има забележим прогрес. Нанков и министър-председателят Бойко Борисов инспектират през днешния ден градежа на автомагистрала " Хемус ".

Целта е да създадем плана, съобщи министър председателят, написа Блиц. " Навремето по този начин са създали, знаете по какъв начин са се раздавали земеделските земи, и това ни бави. Ще видите и за Плевен, и за Ловеч по какъв начин ще стане. Ще има толсистема за " Хемус ". Всичките тези пари, които се влагат, би трябвало да се изплащат. Едно е да поддържаш зимата две ленти, друго е четири, а напълно друго дванадесет. Толсистемата е обективна, от превозвачите няма никой да е срещу. Въпросът е да го създадем по този начин, че тежкият трафик, който най-вече износва пътищата, да си заплаща за тях.

Тези пари ще идат за ремонт на старите пътища. Сега вършим мостовете на " Хемус ". Те напряко са си нови, тъй като от горе до долу се подменя всичко. И го вършим този ремонт при настояща автомагистрала, което е доста по-трудно ", сподели още Борисов. " Тези градове на север - Севлиево, Габрово, Плевен, та чак до Дунава ще потънат в давност. Много красиво, само че за селски туризъм. Да дойдеш да се порадваш и да си заминеш. Тези хора ще потънат в давност, нямат занаят. Виждате - в Южна България се събират служащите от няколко обитаеми места, тъй като има пътища. Затова е значимо и тук да имаме обходи ", означи министър председателят.

" Ако сме търпеливи, август ще стартираме два лота Велико Търново - Русе. Парите сме ги заделили в обособена сметка. Ако желае някой да ги вземе след нас. Но мисля, че дотогава ще сме ги усвоили ", съобщи Борисов. " Не утвърждавам това, че някои от управляващите се бъркат в правосъдната власт. Нали за това се борихме - правосъдната власт да е самостоятелна, а ние, другите управляващи, да си гледаме нашата работа. Аз не крещя магистратите един по един при мене. Има Висш правосъден съвет, има метод, по който се избира, президентската институция може да утвърди или неодобри, тогава влиза в действие нейната роля. Аз не давам отговор за дейностите на президента. Аз давам отговор на тази морава след 2 години да има цех. Сега отивам и в Шумен, където отново откриваме цех. Една страна се гради с труд. На времето с труда на хората са правили проходи. И в този момент ги употребяваме и ние. Това, което вършим ние през днешния ден, ще го употребяват след 50-60 години ", сподели министър председателят. Той загатна, че ще даде коледни надбавки за пенсионерите, както е дал и великденски.

" Не можем да похарчим повече, в сравнение с изкарваме, с цел да не задължим идващите генерации. И всичко това, което ви приказвам, е на фона на намалелия външен дълг. Могат да ни забавят с автомагистралата с един месец, само че няма да ни спрат ", отсече Борисов. " 2 години от " Младост " до " Тракия " не можем да отчуждим. И тази заран тапи. От шест платна влизаш в две. Ще събираме секторите от " Хемус " и ще останат едни 75 километра, които ще опитаме да създадем по-късно ", уточни още министър-председателят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР