Да служиш в Сухопътните войски може да се нарече кауза,

...
Да служиш в Сухопътните войски може да се нарече кауза,
Коментари Харесай

Бъди войник в Самоков премина с акцент Сухопътните войски и Специалните сили

Да служиш в Сухопътните войски може да се назова идея, чест, дълг, достолепие.

Това сподели полковник Васил Енчев, заместник-командир на Щаба на Сухопътните войски пред публицисти в Самоков, където се организира акцията „ Бъди боец “ през днешния ден, 12 октомври, оповестиха от пресцентъра на МО.

По думите му – доста от посетителите на мероприятията се интересуват от вакантните места за военнослужещи и от това – какво предлага службата във въоръжените сили. Наред с популяризирането на специалността и привличането на нови качествени хора в нея, акцията „ Бъди боец “ слага Българската войска с нейните съществени задачи и задания във фокуса на обществото и способства за родолюбивото образование на младежите, напомни полковник Енчев.

„ В армията младежите ще намерят другари, които споделят сходни визии. Ще вземат участие в доста образования и подготовки по този начин, че да бъдат на равнище и да имат знанията за осъществяването на дилемите, които им се разпореждат. По този метод те ще се изградят като фактически потребни за българското общество, доколкото армията е един от стожерите на държавността и постоянно е в подготвеност да извършва своите професионални отговорности “, сподели още полковник Васил Енчев.

Основният показ на техника и въоръжение през днешния ден в Самоков е дело на военнослужещи от Бригадното командване в Благоевград и от Съвместното командване на специфичните интервенции в Пловдив. Полковник Митко Балтов, пълководец на Бригадно командване – Благоевград, също съобщи пред публицисти, че специалността на военнослужещия не е лека и изисква огромна отговорност, доста труд, неведнъж и ограничения. „ Въпреки това има доста фамилии, в които съществува последователност, и в които младите генерации не престават традицията на родителите си да бъдат военнослужещи “, сподели още той.

26 новоназначени военнослужещи има в Бригадното командване в следствие от последния конкурс за Сухопътните войски, извършен преди месец, и сега продължава образованието им в Единния център за начална военна подготовка в Плевен, уточни още той.

Самоков е осмият град от акцията „ Бъди боец “ и с днешното събитие тя към този момент се е провела в половината от 17-те града, планувани по проект. Много възпитаници от междинните учебни заведения в общината, както и доста поданици от района посетиха осведомителните щандове на въоръжените сили. Кметът на Община Самоков Владимир Георгиев също прегледа сподели на техника и въоръжение и поздрави военнослужещите, които осъществят мероприятието в града. За първи път в Самоков онлайн военнослужещи от СКСО демонстрираха част от уменията си в бойната пукотевица, дейности по обезвреждане на терористи и други похвати. Традиционно събитието приключи с концерт на Гвардейския внушителен духов оркестър и Представителния отбор на Въоръжените сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР