Да скачаш високо и да си супер атлет, понякога може

...
Да скачаш високо и да си супер атлет, понякога може
Коментари Харесай

Чадър в баскетбола за малко да завърши с разбита глава

Да скачаш високо и да си супер спортист, от време на време може да бъде нож с две остриета. По сложния метод този урок преди няколко дни научи и един надарен американски баскетболист, който за негативно време стана шлагер в интернет и обществените мрежи.

Случката с 20-годишния Блейз Мередит – второкурсник в North Central в Нейпвил, щата Илинойс от колежанската лига на Съединени американски щати (ниво NCAA3) се развива безусловно за секунди в мача против Augustana.



През второто полувреме на дуела Мередит – гард с растеж от 194 см, се втурва самоотвержено в отбрана, с цел да спре контраофанзива на противника. Опитът му за зрелищен чадър против устремилия се да забие топката в коша Кришон Ориндж се увенчава с триумф, само че... надалеч по-атрактивно е това, което следва по-късно.

Блейз по този начин издрънчава главата си в структурата директно под самия кръг, че всички в залата, а и всички, които след това гледат видеото от този миг, изтръпват.

Играта е спряна, опасенията са, че младокът се е контузил тежко, само че нищо сходно: колежанинът се изправя на крайници, поглежда изкривено лекарката, която се е притекла да му окаже първа помощ и съвсем незабавно се завръща още веднъж в игра.

„ Първоначално не разбрах изобщо какво се случи. Скочих за чадър и го направих, а в идващия момент бях на пода и към мен се бяха надвесили ужасно доста хора, които ме гледаха уплашено. Не подозирах, че мога да скачам чак толкоз високо”, разяснява Блейз Мередит, който закупи международна популярност с осъществяването си.

„ На видеото обстановката наподобява надалеч по-опасна, в сравнение с в действителност е. Аз даже не си ударих лицето чак толкоз зле. Главата не ме боли, боли ме бедрото, тъй като се приземих неприятно, само че е доста крепко, че клипчето с мен към този момент е качено във всички най-известни обществени мрежи и спортни сайтове”, споделя още младият баскетболист.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР