Да си велосипедист в Пловдив представлява предизвикателство с особено ниво

...
Да си велосипедист в Пловдив представлява предизвикателство с особено ниво
Коментари Харесай

Провери колко опитен колоездач си върху специално трасе, част от велоалеите в Пловдив

Да си велосипедист в Пловдив съставлява предизвикателство с изключително равнище на компликация, за което се изискват пакет от специфични умения. Например - да избягваш пешеходци камикадзета и майки с колички, които по свое убеждение избират алеите пред тротоара. Да развиеш дарба за нощно виждане в неосветените сектори. Да се бориш за правата си на велосипедист, настойчиво подценявани от „ висшестоящите “ водачи. Да развиеш инстикт за механично слизане и качване на велосипед при постигане на всяка прекратена велоалея, а те доминират. Да постигнеш устойчивост към белодробни болести след обгазяване от изпарения колите в трафика.
Прочетете още
При реализиране на всички изброени качества, от собственик на колело се превръщаш в експерт-колоездач, който умерено може да бъде окачен с лавров венец. Даже си е наложително.

Разбира се, всеки кандидат за това отличие може да тества дали е минал всички равнища на умелост. При това върху къса права в Пловдив. Такава е обезпечена с общителното (не)съдействие на общината - върху велоалеята на моста на Адата. В сектора може да се организира и съревнование в дисциплинираност - устойчиво колоездене върху неравности и ронливи сектори. Сложноста на трасето се степенува, а за по-опитните и уверени кандидати е очакван бонус – прескачане и заобикаляне на дупки с диаметър над 30 см и дълбочина, варираща сред 10 и 15см.

Апелираме Община Пловдив да намерения за тематична премия на тези от колоездачите, които съумеят да преминат през източната и западната прави на велоалеята на Адата, финиширайки без телесна щета. 

Предупреждение ! По сходно трасе не трябва уменията си да тестват неопитни хора, още повече новобранци в колоезденето по велосипедната мрежа на Пловдив. Подобно начинание може да докара до тежки увреждания. Възможно е изхвърчане отвън ограждения и попадане на пътното платно. Не се изключва разновидността за прехвръкване на велосипедист през мостовото оборудване.

Разгледайте трасето тук: 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР