Да си вегетарианец е въпрос на избор. Избор, който сякаш

...
Да си вегетарианец е въпрос на избор. Избор, който сякаш
Коментари Харесай

Когато вегетарианството избере нас

Да си вегетарианец е въпрос на избор. Избор, който като че ли от ден на ден хора вършат. Здравословни и пълноценни други възможности на месото към този момент могат да се намерят в обилие, а научните проучвания постоянно ни дават мотив да се замислим дали и ние да не се откажем от него.
 Колко дълго може да държим пилешкото месо във фризера
Колко дълго може да държим пилешкото месо във фризера

Не толкоз, колкото бихме предположили

Едно друго, извършено неотдавна, пък дава друга позиция върху това дали в действителност да си вегетарианец е персонален избор или и гените имат пръст в него. Учените от Northwestern Medicinе стигат до извода, че гените на човек може доста да повлияят на способността му да съблюдава строга вегетарианска диета.

Според Д-р Набил Ясийн от Северозападния университет сред 48 и 64% от вегетарианците признават, че от време на време употребяват месо. Това води до догатката, че те са под въздействие на разнообразни външни фактори или вътрешни биологични ограничавания, които ги карат да не могат без месо. Още повече на фона на световната наклонност за ограничаване на потреблението му - добра идея, само че непостижима за всички.
 Снимка 636672

И по този начин се оказва, че доста хора имат желанието да бъдат вегетарианци, само че тялото им споделя друго и те няма по какъв начин да не му се подчинят. Учените откриват, че това най-вероятно се дължи на три съответни гена, които имат забележителна връзка с вегетарианството, а други 31 демонстрират евентуална връзка. Два от първите три, NPC1 и RMC1, играят роля в липидния метаболизъм и мозъчната функционалност.

Затова и доктор Ясийн допуска, че някои липиди, които се откриват в месото и не участват в растителните артикули, са от значително значение за някои хора. И тези, чиято генетика е с поддръжка на вегетарианството, могат естествено да създават тези липидни съставни елементи, предава Earth.com.
 Червено месо, кръв, миоглобин и какво в действителност съставлява алената течност
Когато алената течност в месото не е кръв

Какво съставлява миоглобинът

Предполага се още, че в месото евентуално се съдържа някакво вещество, евентуално още веднъж липид, който кара хората да имат потребност от него и да желаят още веднъж да го употребяват - подобно на привикването към алкохола или кафето да вземем за пример. Необходими са обаче още проучвания, които да хвърлят светлина върху генетичните и физиологични разлики между вегетарианци и невегетарианци. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР