Да си върнем демократична и свободна Каталуния, призова испанският премиер

...
Да си върнем демократична и свободна Каталуния, призова испанският премиер
Коментари Харесай

Рахой: Каталуния е Испания и Испания е Каталуния

Да си върнем демократична и свободна Каталуния, пр изова испанският министър председател Мариано Рахой в Барселона. Той посети столицата на Каталуния за първи път откак държавното управление пое директно ръководството над самостоятелната област, съобщи Франс прес.

На протест на неговата консервативна Народна партия преди плануваните от централното държавно управление районни избори на 21 декември, Рахой прикани бизнеса да не напуща Каталуния, а испанците - да не бойкотират каталунските артикули: " Искам да кажа на всички испанци да не стопират да купуват и да употребяват каталунски артикули " . От началото на рецесията 2400 компании са се изтеглили от региона, припомня Агенция Франс Прес.

Премиерът съобщи, че е в ъзстановил законността и демокрацията, като е сложил Каталуния под директното ръководство на Мадрид. " Искаме Каталуния - рационална, предприемчива, динамична, приветлива и отворена, сигурна и надеждна. Каталуния е Испания и Испания е Каталуния ", добави той.

Рахой прикани каталунците да изгонят сепаратистите от районния парламент на плануваните от него избори на 21 декември, съобщи Асошиейтед прес. Той сподели пред присъстващите на митинга на Народната партия: " Искаме всеобщо присъединяване (в изборите), с цел да сложим началото на нов интервал на нормалност. Важно е да възстановим възприятието за нормалност в Каталуния, и то допустимо най-бързо, с цел да понижим обществените и икономическите напрежения ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР