Да си в стая на загадките може да ти докара

...
Да си в стая на загадките може да ти докара
Коментари Харесай

Стокхолмски синдром в Пловдив

Да си в стая на загадките може да ти докара стокхолмски синдром - задачата е да се измъкнеш, само че се наслаждаваш прекомерно доста на преживяването. Павел и компанията му са първенци, съумели да се измъкнат от такава стая на QuestionRooms в Пловдив. Благодарение на екипната си игра те минаха вампирски тествания, които им донесоха огромни безредици.

- Откъде ви хрумна концепцията да посещавате стаи със загадки?  

- Когато са ти омръзнали множеството благоприятни условия за развлечение, започваш да се замисляш и търсиш разновидности да разпуснеш с компанията. Една вечер един другар влетя в заведението, където се събираме, с думите: " Хора, желаете ли да вървим на escape стая? ".  

" Къде да вървим? ", беше всеобщият отговор. Прозвуча ни доста забавно и след 5 минути към този момент бяхме запазили час за игра!

- Какво очаквахте да ви посрещне в тази стая?  

- Очаквах да ни посрещне някакъв бледен върколак, който да ни даде някакви гатанки и безгрижно да ги решаваме. Всъщност ни посрещна много бодър господин, който бързо ни предразположи и разчупихме леда. След като влязохме в играта, осъзнах, че няма време за губене, и незабавно се втурнах да преглеждам къде какво има. Каквото можеше да се отвори, беше отворено и прегледано. Това повдигна отборния дух и дружно се заехме с решаването на загадките.

- Как ти се сториха загадките?

- Загадките бяха многопластови и предизвикателни. За някои си трябваше много абстракция, само че нали сме екип. А и усмихнатият " върколак " ни оказа помощ с няколко подсказки. След като схванеш по какъв начин работи механизма, си казваш: " Леле, какъв брой съм унесен ". Та измъкнахме се, доста усмихнати и сюрпризирани от това, което преживяхме. Адреналинът и вълнението от непознатото премеждие не ни пуснаха в идващите няколко часа. Отпразнувахме успеха уместно. 

Златан Сомов е шеф на QuestionRooms. Ето какво се върти в съзнанието му, когато вижда усмихнатите и удовлетворени авантюристи, минали през стая за бягство.

- Това ли е концепцията на стаите за бягство - да донесат прилив на адреналин и да провокират участниците? Приключенския дух ли задачите да събуждате у играчите?

- Ха-ха!! Всъщност това е концепцията на цялото това премеждие. Не знаеш какво те чака, само че откакто щракне заключващия механизъм, инстинктът за оцеляване се разсънва и започваш да бориш " болната " фикция на основателите. Спомням си техния тим! Отбор " Черепите " играха доста сплотено и се забавляваха оптимално. Имаше опити да излъгват системата, само че не им се получи. Много луда игра беше!  

Април месец ще ги предизвикваме още веднъж с " Предизвикателството на Мерлин "! ДА, ще има нова стая в града и всички, които наблюдават фейсбук страницата ни

https://www.facebook.com/QuestionRooms/ и уеб страницата www.Questionrooms.bg, ще схванат напълно скоро датата на откриването! Няма да давам жокери за сюжета, само че който е играл " Музеят на тайните ", може да бъде сигурен, че и втората ни стая ще бъде задоволително предизвикателна!!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР