Да си сам и необвързан наистина не е лесно. И

...
Да си сам и необвързан наистина не е лесно. И
Коментари Харесай

Признаци, че не сте влюбени, а просто не искате да сте сами

Да си самичък и самостоятелен в действителност не е елементарно. И не става въпрос само за житейския, обществен или финансов аспект на необвързаността, а за прочувствената потребност да бъдеш споделен, обичан, обичащ. Много хора остават във връзки, в които не са щастливи и в които любовта се е изпарила, единствено с цел да не останат сами. Страхът от самотата е мощен мотор на съзнателни и подсъзнателни дейности, които потискат същността ни и пречат да открием щастието, оставайки с някого без да сме влюбени в него.

Кои са признаците, че не сте влюбени, а просто не желаете да сте сами?

Не знаете доста за колегата си в дълбочина

Били сте на няколко срещи. Нещата сред вас са приятни, само че повърхностни. Всъщност това въобще не ви тормози, а ви устройва, тъй като не сте сами. Но щом тази детайлност не ви тормози, вие не сте влюбени. Ако бяхте, щяхте да се тормозите от това, че той не се разкрива. Не по-малко притеснително е, че и вие самите нямате предпочитание да се разкриете.

Намирате опрощение за всяка негова неприятна постъпка

Обикновено неприятните действия са червен байрак, на който хората обръщат внимание, когато обмислят сериозна връзка. Когато обаче те са явни за вас, само че ги притъпявате с най-различни извинения, то е тъй като вие се пробвате по всякакъв начин да се самоубедите, че това заслужавате.

Връзката ви е повърхностна

Когато човек се задоволява с повърхностна връзка, има две съществени аргументи да продължава в това състояние – не е влюбен и се опасява от самотата, избира да е с някого, в сравнение с да е самичък, или счита, че по-добро от това няма да открие, по тази причина търпи повърхностното състояние. И в двата случая печелите нищо друго с изключение на злощастие.

Хората непрекъснато ви питат какво общо имате между тях

Щом на близките им прави усещане, че вие сте като деня и нощта, само че все пак не приключвате връзката си, това е знак. Освен това, вие също забелязвате разликите си, само че предпочитате да се вършиме, че не съществуват.

Чувствате се неловко към него

Ако сте влюбени в индивида до себе си или към този момент сте задълбочили връзката си, опознали сте се, тогава не би трябвало да изпитвате каквито и да било неудобства от него. Ако обаче имате такива, то несъмнено нещо не е наред посред ви.

Паникьосвате се, когато сте сами

Още едно доказателство, че изпитвате боязън от самотата е, в случай че усещате по какъв начин се паникьосвате, когато сте сами и имате потребност от помощ. Заради такива моменти предпочитате да останете в токсична връзка вместо да бъдете смели, да останете сами за известно време и да преследвате още веднъж щастието си. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР