Да си пуснеш тест за скоростта на Интернета след като

...
Да си пуснеш тест за скоростта на Интернета след като
Коментари Харесай

Защо тестовете за скоростта на Интернет връзката не са от значение

Да си пуснеш тест за скоростта на Интернета откакто си сменил цената си при доставчика или откакто оптиката към този момент е достигнала и до твоя адрес е едно доста прелестно усеща. Да видиш по какъв начин Интернет връзката ти доближава нови висоти е извънредно задоволяващо. Дали обаче това действително е от голяма важност?

Тестовете мерят оптималната скорост при идеални условия

Резултатите от тестванията за оптималната скорост на връзката могат да се оприличат на тестването на автомобил на закрита писта, от професионален автопилот и при изцяло следени условия.

Подобни проби няма да ви кажат доста за действителното държание на колата в ежедневния градски трафик или по време на дълъг и изтощителен път. Тестът за скорост е просто, с цел да се види какъв брой бързо тестовите данни могат да доближат от точка А до точка Б.

Тестовете за скорост са усъвършенствани за положителни резултати

Доста постоянно е допустимо да чуете, че тестванията за скоростта на Интернет не са действителни, а са подправени. Това не е тъкмо по този начин, само че несъмнено те са програмирани за постигането и проявлението на оптимални резултати.

Интернетът е едно съвсем безпределно пространство, само че изискванията, при които се правят тестванията за скорост са много лимитирани. Когато употребявате Интернет, с цел да търсите в интернет, да гледате видеа и всевъзможни сходни действия, то местоположението на данните, които достъпвате в множеството случаи е много отдалечена от вас.

Когато обаче се прави тест за скорост, той е усъвършенстван тъй че да откри допустимо най-близкия тестов сървър, с цел да се понижат до най-много прескачанията, които е належащо да се създадат. Ако се намирате в София, да вземем за пример, то ще бъде определен сървър, които е в или към София. Разбира се, някои от приложенията оферират и опцията сами да избирате тестовия сървър, което може да ви даде някаква по-ясна визия за скоростта най-малко по отношение на някаква съответна локация.

Много постоянно тестванията за скорост се правят погрешно

Не са редки случаите, когато тестванията за скоростта дават такива резултати, които ни разочароват и са надалеч от това, което ни дава доставчикът по документи. Много постоянно това може да се дължи на нередности в мрежата, която е построена в дома ви, които не разрешават да се доближи предстоящата скорост. Един банален образец е, в случай че сте си пуснали интернет със скорост 300 Mbps, само че употребявате суич с оптимален потенциал от 100 Mbps, то тогава няма по какъв начин достигнете скоростта, за която действително плащате.

Друга причина за разминаване може да е в случай че мерите скоростта си на телефона или на преносим компютър, свързват посредством Wi-Fi. Зададените високи скорости съвсем постоянно са за връзка осъществена посредством кабел.

С оглед на всичко това е разумно да се попитаме какво е по-важно от тестванията за скоростта на Интернета?

Обновяване на рутера

Вашият рутер е сърцето и душата на цялата ви домашна мрежа. Може да разполагате с отлична оптична връзка, която да поддържа устройства с Wi-Fi 6, само че в случай че употребявате остарял рутер, то всичко това е на вятъра.

Едно от първите неща, които би трябвало да извършите, когато търсите благоприятни условия за възстановяване на връзката си е да промените рутера си с по-нов или по-качествен. Много постоянно това оказва извънредно благотворно влияние върху домашните мрежи. Рутерите, които поддържат Wi-Fi 6 се оправят доста по-добре при извънредно наситена с устройства среда, спрямо тези с Wi-Fi 5. Как рутерът ви се оправят с вашите устройства може да е доста по-важно от това да увеличите скоростта на връзката си.

И в случай че се чудите за ориентир, дали даден рутер е за промяна, то може да се одобри, че в случай че един рутер е на повече от 5 години е по-добре да се подмени. Разбира се има и изключения, изключително когато става въпрос за рутери от най-голям клас.

Поставете рутера си на уместно място

При състояние, че разполагате с добър рутер, то би трябвало да се замислите и за това къде е подложен той. Ако е допустимо устройството би трябвало да е сложено в по-централна позиция в дома ви, с цел да може да покрие цялата му повърхност. Ако това пък е невероятно, може да употребявате Wi-Fi Mesh системи. Най-просто казано Mesh системите се състоят от няколко модула (подобни на рутер устройства), които може да разпределите на обособени места в дома ви и по този начин да си гарантирате еднообразно добър Интернет на всички места.

Използвайте кабелна съгласуваност, където и когато е допустимо

Колкото и да се развиват безжичната съгласуваност към момента нищо не може да бие по-скорост и резултатност положителния остарял кабел. Ако обещано устройство може да се върже към Интернет с кабел, то просто го вържете с кабел. Този принцип ще способства и до по-добрата връзка за останалите безжично свързани устройства, тъй като ще има едно по-малко, което да товари рутера.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР