Да си представим, че сме в леглото с половинката, тъкмо

...
Да си представим, че сме в леглото с половинката, тъкмо
Коментари Харесай

Сексът, мислите и чувствата и как да изключим в името на удоволствието

Да си представим, че сме в леглото с половинката, таман сме се разгорещили, и внезапно мозъкът ни превключва на напълно друга вълна. Сещаме се какво сме не запомнили да купим от магазина по-рано през днешния ден, връщаме лентата обратно и до думите на шефа по адрес на работата ни.

И ето по какъв начин магията умира. Сексът се трансформира в машинално деяние, в което сме тялом, само че не и духом. Задоволяваме нагона, само че нищо повече. А добавената стойност на прекарването изчезва някъде сред сметките, заемите и незавършените планове.

Когато не се усещаме задоволително свързани с колегата по време на секс, стартират и проблемите - еректилна дисфункция, болки при сексуален контакт, намалено либидо. Все повече млади споделят, че не са удовлетворени от половия си живот, а от ден на ден дами не могат да доближат до оргазъм, демонстрират разнообразни проучвания.

И всичко това идва от мозъка, а не от тялото. А какво би трябвало да предприемем?

Много просто (или най-малко по този начин звучи) - прибавяме към нормалните креватни развлечение доза угриженост и съгласуваност. Сексолозите го назовават mindful sex. Да вършим секс, който задоволява и тялото, и сетивата, и мозъка.

За да го реализираме, е належащо да обръщаме внимание единствено на това, което се случва сега. Да подчертаваме върху моментните мисли и усеща - както своите, по този начин и на колегата. Да се абстрахираме от света, да не мислим за нищо от него, а просто да се любуваме на момента. Само по този начин ще успеем да се свържем същински.

И когато го създадем, ще си върнем удоволствието от секса. И ще желаеме да го вършим все по-често и по-често. А оттова идва и купът изгоди за здравето и душeвността. Затова и психолози, и сексолози предлагат практикуването на този вид секс при депресии и нервни разтройства.

Когато стартираме да практикуваме умишлено " изключване " по време на секс, би трябвало да си постановяваме да не мислим за нищо друго, с изключение на за споделеното наслаждение. Може да потренираме и авансово, като най-хубавата концепция е да бъдем под душа за известно време, през което да не мислим за нищо.

По време на секс същата тази задача може леко да ни разконцентрира, само че след време ще се трансформира в табиет. Именно тогава триумфът ни ще е същински, а сексът - същински приемлив. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР