Да си поръчаш онлайн дизейнерско кожено яке, а да пристигне

...
Да си поръчаш онлайн дизейнерско кожено яке, а да пристигне
Коментари Харесай

Нова измама на сайт за дрехи

Да си поръчаш онлайн дизейнерско кожено яке, а да дойде блуза?! Възможно ли е да се случи това?

изцяло липсва информация за търговеца, разпоредбите за продажбите и правата на клиентите, оповестяват от онлайн платформата „ Ние, потребителите “.

Посочен е единствено един имейл, регистриран в безплатната платформа за електронни пощи hotmail.com, посредством който на процедура не може да се реализира противоположна връзка. А доставката е с натрапен платеж, без алтернатива „ обзор и тест “.

Точно подобен е казусът с е-магазина https://www.xaensil.com/, за който онлайн платформата „ Ние, потребителите “ е получила сигнал от журналиста Лияна Панделиева.
Тя попаднала на „ реклама за продажба на кожени якета на EA7 на преференциалните 100 лева за парче “, като прецизира, че ЕА7 не вършат кожени произведения, а единствено спортни, в това число ски екипировка.
Споделя историята, тъй като й е направило усещане, че доста хора са писали, че поръчват, а когато тя оставила коментар, че са измамници, завчас била блокирана.

Два дни след поста неин почитател й написа, че е получил блуза, вместо яке. Друг консуматор разяснява, че измамниците са доста и дава още един образец със уебсайт на адрес:

https://www.asulnks.com/, който пък е на полубългарски език, имейлът е [email protected], а телефонът: 18888888888.
Как може да попаднете в сходен капан?
Любителите на онлайн извършването на покупки постоянно търсят продукти по основни думи като категории артикули, марки, отстъпки и прочие

Друг път пък попадат на спонсорирани постове в обществените мрежи или на банер реклами в интернет, най-често откакто към този момент са били „ профилирани “.
Така откриват разнообразни предложения, постоянно с фантастични отстъпки и в непознати за тях е-магазини или платформи.
Ако не извърнат внимание, че фотосите са преобладаващото наличие в уеб страницата и няма съвсем никакви текстове, елементарно могат да станат жертва.

Преди да поръчате, вижте има ли информация за търговеца – име, физически адрес и телефон. При липса на такива непосредствено се откажете от покупка.

Проверете също за общи условия и за разпоредбите, при които се правят продажбите, както и за правата на клиентите – да вземем за пример за отвод в 14-дневен период и на претенция до две години от покупката.

Вижте по кое време е основан магазинът – в случай че е неотдавна и се отличава с описаните нагоре дефицити, доста евентуално е да сте попаднали на лъжец.
Съмнително ниските цени или огромните отстъпки, изключително за маркови и дизайнерски артикули са знак, че нещо не е наред.
Предпочитайте е-магазините, които оферират „ обзор и тест “ и постоянно ползвайте тази алтернатива. Не пропускайте да потърсите мнения в онлайн пространството от други консуматори, които са пазарували от него в предишното, само че имайте едно мислено, че може да са подправени.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР