Да си поговорим за красотата. Любима тема, нали? Направете си

...
Да си поговорим за красотата. Любима тема, нали? Направете си
Коментари Харесай

Мицеларната вода - защо съвет №1 на всеки дерматолог е използването ѝ?

Да си поговорим за хубостта. Любима тематика, нали? Направете си топла напитка и седнете да обсъдим една от най-често обсъжданите въпроси, що се касае до хубост – чистата и сияйна кожа. И по-скоро ще засегнем мицеларната вода - нещо, за което няма метод да не сте чували, още повече, че в последно време се стартират многочислени артикули, съдържащи „ мицеларен “ в името си. Че употребявате мицеларна вода и имате близки, които я употребяват – ясно. Но питали ли сте се в действителност какво съставлява тя? Ако по някакво в действителност необичайно стичане на събитията не ползвате, в идващите редове ще ви разбираем какъв огромен пропуск е това.

Мицеларната вода е многофункционален артикул в грижата за кожата, който се е трансформирал в обичан както измежду бюти гурутата, по този начин и измежду кожните лекари. Произвежда се с пречистена вода, хидратиращи субстанции (като глицерин) и дейни субстанции, които са съединения, употребявани за разчистване.

 Water Istock

Молекулите на тези меки повърхностно-активни субстанции се съединяват, с цел да образуват така наречен „ мицели “ - тип сферична химична конструкция, която оказва помощ да се изтеглят замърсяванията и себума от кожата. Мицеларната вода е освен нежна, само че и доста ефикасна при премахването на нечистотиите и грима, като почиства порите ви, тонизирайки кожата. Тя не съдържа алкохол и може да помогне за поощряване на хидратацията на кожата, като в същото време понижава дразненето и възпалението и поддържа кожата ви мека, еластична и гладка.

Ето и 5 изгоди и използва на мицеларна вода.

Насърчава хидратацията на кожата

Повечето типове съдържат хидратиращи съединения като глицерин, за който е потвърдено, че оказва помощ на кожата да задържа по-ефективно влагата*. Глицеринът може да помогне за ускорение на зарастването на рани, да защищити от раздразнение и да усъвършенства хидратацията, когато се ползва локално. Нещо повече, повърхностно-активните субстанции (за които стана дума малко по-горе) в мицеларната вода са доста меки и по-малко дразнещи, което я прави превъзходен избор за хората със суха кожа.

Почиства дейно

Обикновено се употребява като почистващо средство за лице, което оказва помощ за унищожаване на грима, замърсяванията и непотребния себум. Това се дължи на съществуването на мицелите, които също могат да усилят пропускливостта на кожата ви, позволявайки на почистващите препарати да доближат по-дълбоките ѝ слоеве*.

Подходяща е за всички видове кожа

Тя е и изключително потребна за всеки вид кожа, даже за тези с сензитивна или положения като розацея, защото не съдържа съставки, които могат да нервират кожата, като сапуни и алкохоли.

Поддържа кожата чиста

Спомага за поддържане на кожата чиста, изключително за тези с акне, запушени пори или упорити петна*. Акне постоянно се предизвиква от запушени пори, които е допустимо да се възпалят и да се трансфорат в пъпки. Освен това мицеларната вода може да се нанася единствено с памучен тампон, което отстрани нуждата от четки за лице и кърпи, които могат да популяризират микроби и бактерии.

Подходяща за път и лесна за приложимост

В допълнение към всички преимущества, свързани с мицеларната вода, този иконичен артикул е портативен, ​​удобен и елементарен за потребление. Тъй като работи като средство за унищожаване на грим, почистващ препарат и тоник, на път не се нуждаете от няколко други артикули за грижа за кожата, които могат да освободят място в багажа или на шкафа. Ако в действителност не сте фенове на доста артикули в грижата за кожата (не, не ви разбираме) и желаете да имате единствено един артикул на фаза „ разчистване “ в рутината ви – това е точно мицеларната вода.

Мицеларна вода съгласно вида кожа

Това, че е мултифункционален артикул, напълно не значи, че промишлеността не е създала типове за безусловно всеки вид кожа – с цел да имате допустимо най-персонализираната грижа и най-хубавите резултати. От Mixa са ни приготвили цели 5 типа мицеларни води – всяка съгласно характерните потребности точно на нашата кожа! Всички са дерматологично тествани, хипоалергенни и толерантни към кожата.

 Mixa Mixa

Ако имате суха кожа, е вашият артикул. Формулата ѝ се състои от точно подбрани хипоалергенни съставки и не съдържа сапун и алкохол, а самата тя е обогатена с глицерин, който хидратира и успокоява кожата в дълбочина. Благодарение на неутрално си Ph 5.5, тя е подобаваща за суха и сензитивна кожа и е нежна към очите даже в случай че носите контактни лещи.

При съществуване на проблематична кожа, заложете на - мицеларна вода, основана особено за недостатъци, която внимателно, само че надълбоко отстранява всевъзможни замърсявания, като в същото време спомага за възвръщането на здравия тип на кожата. Обогатена е с цинк, който почиства и освежава - подобаващ за комбинирана до мазна кожа.

 Mixa Mixa

Mixa има решение и за раздразнена кожа с -мицеларна вода, предопределена за сензитивна и реактивна кожа, която внимателно, само че надълбоко отстранява замърсяванията и грима по лицето, като го оставя нежно, успокоено и свежо. Тя е обогатена с пантенол, който понижава раздразненията на доста сензитивната кожа.

Ако сте с сензитивна кожа, съдържа точно подбрани съставки, които обезпечават безобидна и ефикасна грижа и може да бъде употребена даже от бебета. Формулата ѝ е с 99,6% съставки от естествен генезис и без наличието на алкохол и парфюм.

 Mixa Mixa

При реактивна или зачервена кожа може да се чувствате сигурни с, която е с извънредно деликатната формула с мицели, които дейно отстраняват остатъчния грим и замърсявания, без да провокират дехидратация и сухота. И освен - те понижават риска от алергии и раздразнения и доставят чувство за комфорт, лекост и прохлада.

Е, убедихте ли се към този момент какъв брой е значима мицеларната вода и за какво всички я предлагат?

 Mixa Mixa

Източници:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20043170/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5801582/)

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK279211/
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР