Да си подадем ръка над разделителните линии в името на

...
Да си подадем ръка над разделителните линии в името на
Коментари Харесай

Донев: Да си подадем ръка в името на Съединението и Независимостта

Да си подадем ръка над разграничителните линии в името на единението. Преуспяването на България е единствената ни цел. Това съобщи министър председателят Гълъб Донев при тържественото честване на Деня на Независимостта във Велико Търново.

След 10 дни ни следва да създадем избор, който ще дефинира идните дни на България. Избраните депутати ще получат призванието да осъществен завета - Съединението прави силата, а уроците на историята могат да ни спестят исторически неточности, които има риск да допуснем още веднъж, сподели министър-председателят. Той прикани " да се следва образеца на българските държавници, за които свободата, независимостта, суверенитета на България са постигнали свое верую и са над всички ".

В словото си на площада в остарялата столица Донев цитира историята.
 Радев на 22 септември: Независимостта не е еднократен акт
Радев на 22 септември: Независимостта не е еднократен акт

Актът на Независимостта е неминуем резултат на съзнанието за личното ни национално достолепие

" Да живее свободна и самостоятелна България, да живее българския народ е възклик, който чуваме и през днешния ден, въпреки и с оскърбление и отчаяние. Освобождение, съединяване, самостоятелност са историческия сплит, който свързва третото българско царство с страната ", изреди още той. Всички помним най първия роман за България. Той е завет със мощ. Да сме като един ни завеща хан Кубрат, да сме страна, пълноправен член на цивилизованите нации, уточни той. Гълъб Донев напомни и манифеста, " писан на железопътна спирка по пътя, който води до остарялата столица, който е разумно разследване на политиците и дипломатите за възобновяване на държавността и преуспяването на български израз на съкровения блян на българския народ, а независимостта е идея ".

Именно манифестът е на политиците и дипломатите за икономическо процъфтяване и връщане на държавността. Независимостта на България е идея, която преди 114 г събира в един вързоп упованията на народа и дейностите на депутатите, заключи министър председателят.
 Денят на независимостта е
Денят на независимостта е

България къса дефинитивно с Османската империя
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР