Да си платиш, за да бъдеш допуснат с кола в

...
Да си платиш, за да бъдеш допуснат с кола в
Коментари Харесай

Такса „задръстване“: Проучват приложима ли е мярката в София


Да си платиш, с цел да бъдеш позволен с кола в центъра на София. Подобна процедура към този момент оказва помощ да се понижи в други европейски столици.

Задръстванията в София от дълго време не са единствено заран и вечер. Такса за влизане в центъра може да промени това.

Снимка: Редакторски екип


В момента общината единствено изследва опцията дали тази концепция въобще е използвана. А съгласно екоорганизации сходна мярка не е задоволителна за справяне с . Все отново Столичната община ще заплати 70 хиляди лв. за този разбор.

Снимка: Редакторски екип


„ Това, което се опитваме да се случи сега, е да намерим съветник, който да направи изследване - задълбочено, дали такса „ запушване “ е използвана в България, в София “, изясни Кристиан Кръстев, зам.-кмет по превоз и градска подвижност.

„ Към момента фокусът е към нискоемисионните зони и това е единственото, което ще се приложи. Всичко останало е въпрос на възможност “, добави той.

„ Общината разчита на полъха напразно, с цел да се изместят нездравословните излъчвания, само че всъщност работещи ограничения в този град не се вкарват “, разяснява Балин Балинов от Грийнпийс-България.

Според него общината се пробва да упрекна главно водачите за замърсяването.

Снимка: Редакторски екип


Изследване на Националния институт по метеорология и хидрология сочи, че отоплението с дърва и въглища замърсява най-вече.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР