Да си напъхате лук в чорапите? Това сигурно Ви звучи

...
Да си напъхате лук в чорапите? Това сигурно Ви звучи
Коментари Харесай

Имам основателна причина да си слагам всяка вечер лук в чорапите. Още древните китайски лечители са установили ползите

Да си напъхате лук в чорапите? Това несъмнено Ви звучи като някаква смешка. Практиката на слагане на лук на краката обаче може да бъде проследена до античната китайска медицина. Древните лечители са открили, че има хиляди нервни окончания в долната част на стъпалото, които работят като точки на вътрешните органи и са тясно свързани с нашата нервна система. Когато филийки лук се слагат върху долната страна на стъпалото те стартират да терапевтират тялото ни на правилото на транс-дермалната терапия. Основно като резултат се следи редукция на микроби и бактерии, тъй като лукът естествено има мощни антибактериални и антивирусни свойства, повишение на имунната система, отшумяване на настинки.

Фосфорната киселина, която е виновна за сълзите, навлиза в кръвния поток и оказва помощ пречиства кръвта по цялото тяло. От друга страна, вие ставате по-здрави и по-добре готови във връзка с способността си да се борите с инфекциите и възпалението, разкриха специалистите по Тибетска медицина.
Как работи вълшебното чорапче?
Вземете една глава лук, червен или бял – и двата работят еднообразно мощно. После го нарежете на плоски филийки, тъй че да се получи стелка от лука. Така парченцата могат елементарно да бъдат прилагани към стъпалата на краката ви. После обуйте чифт чорапи върху лука, с цел да го държат на място си за една нощ. На сутринта махнете чорапите и изхвърлете лука.

Дъното на краката имат доста разнообразни нервни окончания, почти 7000 (основно меридиани), които директно сa свързани с разнообразни органи в тялото. От там по правилото на транс-дермалната терапия лукът работи на всички места. Толкова е просто! Докато спите, лукът ще проникне в кожата ви, където ще работи за филтриране на кръвта, ще всмуква токсините. Ако се притеснявате за това, че ще се озовете в миризлива стая по-късно, не се тормозете! Естествените свойства на лука също оказват помощ за филтриране на въздуха в стаята, защото те убиват бактериите, отстраняват главният фактор, който предизвиква неприятно миришещи крайници и отървава от така наречен потна миризма значително.

Чудите се какъв ще бъде резултатът? Освен че ще се изчистите от отрови, ще убие всички нездравословни микроорганизми – бактерии и микроби. Ако се притеснявате, че на идващия ден от вас ще се носи миризма на лук, ще ви успокоим. След като махнете лука, измийте краката си със сапун, което незабавно ще унищожи лучения аромат. Освен това, измиването ще приключи процеса на детоксикация.

Така че идващият път, когато режете лук за салата, замислете дали да не оставите няколко късчета и да ги употребявате, с цел да подобрите положението на организма си.

Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е средства от националната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР