Да си начело има смисъл, когато е в името на

...
Да си начело има смисъл, когато е в името на
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Смисълът на лидерството не се изчерпва от това да си първи

Да си отпред има смисъл, когато е в името на обща цел. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев по време на откриването на академичната 2022/2023 година в Университета за национално и международно стопанство (УНСС). Донев дефинира образователното заведение като " най-големият и влиятелен бизнес университет в България и Югоизточна Европа ".

Доказателство за това е, че над 95% от студентите на УНСС се осъществят сполучливо още в първата година след дипломирането си. А след години, уважаеми студенти, е допустимо да заемете лидерски места в политиката и бизнеса, сподели Гълъб Донев.

Лидерството е отговорност пред всички, измежду които си пръв. Истинският водач има мощ и умения, възприема хората от своя екип като съидейници, а не като подчинени, обърна се служебният министър председател към студентите. Според Гълъб Донев същинският водач приобщава към общата цел, като стимулира и въодушевява.

Редом с управлението и студенти от университета, на откриването на новата образователна година участваха служебните министри на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и на електронното ръководство Георги Тодоров.Реклама след 7-ми параграф

 Снимка: БТА

В Университета за национално и международно стопанство (УНСС) първите си крачки в знанието са създали стотици именити наши сънародници, формирали елита на нацията. Сред които към този момент са 10 министър-председатели на България, както и изпълнителният шеф на Международния валутен фонд Кристилина Георгива. Гордеем се, че и сегашният министър-председател на България Гълъб Донев и шестима министри в служебното държавно управление са ученици и преподаватели в УНСС, сподели в словото си при откриването на академичната образователна 2022/2023 година ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров.

УНСС посреща първокурсниците в актуализирана образователна среда, с доста нови и реновирани образователни зали, с цифрова и безвредна среда, с изменени образователни проекти и стратегии, с благоприятни условия за подвижност в целия свят, сподели ректорът.

Проф. Димитров пожела на първокурсниците: " Нека образецът на нашите ученици бъде ентусиазъм за вас, вярата на нашия основател и първи ректор - проф. Стефан Бобчев, е, че страната ни се нуждае от образовани, възпитани и будно мислещи българи ". Аз бих добавил също европейци и жители на света, акцентира ректорът.

 Снимка: БТА

Към преподавателите и чиновниците на УНСС ректорът се обърна с думите, че всички триумфи щяха да са невъзможни без тяхната всеотдайна работа, посветеност и научни достижения. Затова дружно със синдикатите положихме старания за прочут растеж на заплатите през последните две години и доста съществено стимулиране на достиженията в научноизследователската активност, сподели проф. Димитър Димитров.

Ректорът пожела на студентите в никакъв случай да не стопират да мечтаят и да реализират задачите си, тъй като единствено любознателните и смелите могат да погледнат провокациите в очите и да намерят правилните решения.

" Връзката на УНСС с бизнеса се развива и става все по-силна, практическото образование заема водещо място в нашите стратегии. Университетът развива партньорство с водещи компании и банки и договаря влиятелни стажантски стратегии, майсторски класове и бизнес академии. Може да се възползвате още през тази година от тях. Открихме и академични стартъп хъб ", сподели в словото си ректорът. Той подчертава и върху плановете за съдействие на УНСС с български и задгранични университети, както и с европейския консорциум от висши учебни заведения, в който сполучливо взе участие и Университетът за национално и международно стопанство.

 Снимка: БТА

Приветствие към първокурсниците и студентите насочи и Ангел Стойков - ръководител на Студентския съвет на УНСС.

След това ректорът проф. Димитър Димитров връчи премиите на студентите от тима на УНСС, които заеха призови места в Националната студентска олимпиада по математика.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР