Да си мери приказките. Това посъветва американският президент Доналд Тръмп

...
Да си мери приказките. Това посъветва американският президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Тръмп посъветва Хаменеи да си мери приказките

Да си мери приказките. Това " посъветва " американският президент Доналд Тръмп иранския висш нравствен водач аятоллах Али Хаменеи, съобщи " Ройтерс ".

Тръмп направи изказването след следващата антиамериканска тирада на водача.

" Така нареченият " висш водач " на Иран, който не беше толкоз висш в последно време, имаше някои гадни неща да каже за Съединени американски щати и Европа ", съобщи Тръмп в " Туитър ". Икономиката им се срутва, а хората им страдат. Той би трябвало да бъде доста деликатен с думите си! "

В същото време обаче в Съединени американски щати се организираха и митинги против война с Иран.
 Лавров загатва: 6 F-35 на Съединени американски щати до границата на Иран тъкмо преди свалянето на самолета
Лавров загатва: 6 F-35 на Съединени американски щати до границата на Иран тъкмо преди свалянето на самолета

Русия разполагала с нова информация, която занапред щяла да се ревизира

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменеи разгласи в проповед, че ракетните удари на Иран против американски позиции в Ирак по-рано този месец са нанесли " пестник по лицето " на Съединени американски щати , което показвало, че Ислямската република има поддръжката на Аллах (името на Бог в исляма).

В подтекста на извънредно изострено напрежение на 8 януари Иран изстреля ракети по военни бази в Ирак, в които са ситуирани американски военнослужещи, в отговор на ракетния удар с дрон на Съединени американски щати на 3 януари, при който беше погубен висшия ирански военачалник Касем Солеймани , който беше непосредствен с Хаменеи.

" Фактът, че Иран има мощта да забие подобен пестник на международна мощ, демонстрира Божията ръка ", настоя Хаменеи, откакто разгласи изстрелването на ракети против американски цели като " Деня на страшния съд ".

Коментарите му бяха посрещнати със викания " Смърт за Америка ! "
 Хаменеи видя поддръжката на Аллах в ракетните удари на Иран против Съединени американски щати
Хаменеи видя поддръжката на Аллах в ракетните удари на Иран против Съединени американски щати

Този ден бил " Денят на страшния съд "

Коментарите си висшият лидер на Иран направи, до момента в който оглавяваше петъчната молитва в Техеран за първи път от 2012 година

Той също по този начин акцентира, че убитият пълководец на специфичните сили " Ал Кудс " на Иранската революционна армия Касем Солеймани е бил " най-влиятелният " пълководец на " съпротивителния фронт " на района и за него жалеели милиони поддръжници в Иран и хиляди в Ирак.

Той също по този начин означи, че убийството на Солеймани е " срам " за американското държавно управление, показващо " терористичния темперамент " на Съединени американски щати , като в същото време назова Доналд Тръмп " смешник ", който единствено се преструвал, че поддържа иранския народ.
 Иранският престолонаследник в заточение предсказва срив на режима в Иран
Иранският престолонаследник в заточение предсказва срив на режима в Иран

Реза Пахлави приканва западните сили да не договарят, желае световна народна власт

Върховният лидер акцентира, че офанзивата на Иран против американски военни уреди през предходната седмица е " удар по имиджа на Америка ".

По време на речта си в Техеран Хаменеи също по този начин назова силите " Ал Кудс " " филантропична организация с хуманни полезности " и увери, че нейните бойци били " без граници ".

Хаменеи сподели, че Иранската революционна армия поддържа сигурността на страната и че враговете на Техеран употребявали случая със сваления от Иран украински аероплан , за да " отслабят " военната организация. Той също по този начин настоя, че нещастието със самолета била употребена от враговете на страната, с цел да " засенчи " тъгата към гибелта на Солеймани.

Аятолахът също по този начин разяснява и последните събития към нуклеарното съглашение, подписано сред международните сили и Иран през 2015 година, като разкритикува Франция, Англия и Германия за задействането на механизма за разрешаване на разногласия и посочи, че европейските сътрудници единствено " обслужват " ползите на Съединени американски щати.
 Иран обогатява повече уран от преди договорката от 2015 година, предизвести Рохани
Иран обогатява повече уран от преди договорката от 2015 година, предизвести Рохани

Този господин министър председател в Лондон, аз не знам какво си мисли

Той означи, че на европейските страни, които са част от нуклеарното съглашение, не може да се има вяра, като в същото време увери, че западните сили няма да могат " сложат Иран на колене ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР