Да си го знаете от първия таксиджия на държавата!Гостува неделно

...
Да си го знаете от първия таксиджия на държавата!Гостува неделно
Коментари Харесай

„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: Пачките в едно чекмедже още преди години доказаха, че еврото се е наложило у нас

Да си го знаете от първия таксиджия на страната!Гостува неделно на ДЕБАТИ.БГ
На пръв взор сред двата случая има общи неща – подхвърлени пачки евро и златни кюлчета в чекмеджето на нощното шкафче на единия и 70 хиляди евро в автомобила на другата. Обстоятелство, потвърдило безпощадно ясно, че паричната единица на еврозоната към този момент се е наложила като универсално разплащателно средство в избрани среди на висшето общество, до момента в който депутатите към момента умуват дали да създадат общата валута налична и за простолюдието. Тайнствеността, в която появяването на финикийските знаци бе обхваната, докара до изпълзяването на обвинявания в корупция, отправени и към единия, и към другата. Злословията, от своя страна, повлякоха арести – за 12 часа на единия, за „ повече от 2 години ” на другата…

Дотук с приликите, да посочим разликите сред двата „ проблема ”. Невидимите сили, домогнали се до държавното чекмедже, несъзрени даже от сякаш всевиждащите очи на камерите на Националната работа за защита (НСО), останаха неведоми до ден сегашен и неидентифицирани като НЛО, до момента в който имената на ювелирите, белязали 70-те хиляди евро, се знаят от всички.

Срещу политика Борисов не бяха повдигнати дори „ скалъпени ” обвинявания в нелегално придобиване на гореказаните пачки евро и златни кюлчета, до момента в който против кметицата Иванчева бяха заведени няколко правосъдни процеса. Борисов си остана на независимост, Иванчева влезе в пандиза – за 6 години. Борисов си остана министър председател – въпреки и за малко, остана си ръководител на политпартия, печели избори, реди кабинети, готви се да векува във властта, Иванчева от дълго време не кметува в столичния регион „ Младост ”, където застрояването на междублоковите пространства след малко мъртвило продължи стремително – по с о ц и а л и с т и ч е с к и.

Мъжкарят Борисов одобри кратковременния си арест с плач, Иванчева посрещна своя – мъжки. Борисов си остана при деца и внуци, Иванчева си остави детето в непознати ръце!

Ще напомня, че откак Света София светува, всичките ѝ районни кметове (24 на брой) са били протежета на политически партии или обединения.

Единственото изключение бе Иванчева, издигната през 2016 като „ самостоятелен претендент ” от цивилен предприемчив комитет и определена от жителите на „ Младост ”, заменяйки на кметския пост подалата преди този момент оставка Цвета Авджиева (ГЕРБ). После иди обяснявай за какво в България нямало „ гражданско общество ”, въпреки то да е „ изобретено ” още преди 2500 години в Древна Атина. За да бъде коректив на ръководещите, бранител на елементарния човек от произвола на властта, поръчител за независимостта на обществото от страната. Но го няма у нас пустото му гражданско общество – вероятно тъй като вирее единствено в развити демократични общности, а и заради неналичието на почтени и същински свободни жители, подготвени да окажат изцяло безкористно помощ на напълно непознати хора! Ако бях някогашният министър председател, бих реагирал остро по тоз мотив с огнените слова: „ И за вас това е нищо? Не ви ли е позор, бе! Вие същите, [които] говорите за правова страна! ”. Но не съм Борисов и по тази причина се удовлетворявам единствено с цитиране на класиците…

Петър КЪРДЖИЛОВ
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР