Да си чувствителен човек е хубаво. Надарен си с особена

...
Да си чувствителен човек е хубаво. Надарен си с особена
Коментари Харесай

15 признака, че сте свръхчувствителна личност

Да си сензитивен човек е хубаво. Надарен си с особена дарба да преживяваш света по натоварен метод.

Съществуват и хора, които имат по този начин наречената свръхчувствителност. Тя е по едно и също време заложба и проклинание. Тези хора постоянно остават самотни поради обстоятелството, че в доста случаи са неразбрани и засегнати от близките.

Свръхчувствителните хора имат способността да виждат оттатък маската на другите. Те разпознават всяка дума и жест на тялото като разгадават същинските настройки на индивида насреща. Често това ги наранява, тъй като виждат тъмната страна на хората.

Тази дарба провокира затваряне в себе си и усложнение в откровеното другарство.

Мозъкът на свръхчувствителните хора работи по-различно от този на останалите, считат експерти. Един на всеки 5 души има нараснала сензитивност, с която природата го е дарила за оцеляване.

Кои са признаците, че притежавате свръхчувствителност?

1. Вие изпитвате всички вероятни усеща.

Малко хора имат способността да претърпяват цялата палитра от усеща. Някои са лишени от емпатия, не схващат човешката болежка, нервират се от сълзите или откровения смях. Други не са способни да изпитват боязън. Някои не могат да се гневят.

Изобщо, палитрата от усеща е доста богата. Свръхчувствителните хора имат способността да я претърпяват в целия ѝ набор.

2. Винаги можете да разберете дали нещо не е наред с някого.

Свръхчувствителните хора са извънредно интуитивни. Те надникват оттатък думите и езика на тялото, с цел да записват същинското положение на хората. Почти нищо не може да им убегне.

3. Предпочитате да упражнявате сами.

Свръхчувствителните хора избират самостоятелните спортове, а не тези в екип. Едновременното спортуване и игра в тим ги натоварва, тъй като мозъкът им следи всяко деяние на съотборниците, а това изтощава неимоверно нервната система.

4. Предпочитате да работите сами.

По същата причина, по която свръхчувствителните хора упражняват сами, те и работят сами. Колаборацията с останалите хора е сложна, тъй като чувствителността и вибрациите на по-сензитивните хора са на друго равнище. Ето за какво вместо да снижават равнището до това на останалите, те избират да правят нещата сами.

Свръхчувствителните хора постоянно са бизнесмени, хора, започващи собствен личен бизнес, самостоятелни спортисти, новатори, писатели.

5. Вие сте извънредно общителни и учтиви.

Специфичен белег на свръхчувствителните хора е дълбоката и откровена вежливост. Хората с високо равнище на чувства знаят какъв брой оскърбителни могат да бъдат думите и жестовете, по тази причина постоянно ги преценят и премислят.

6. Затруднявате се да казвате „ не “.

Изключително сензитивните хора се затрудняват да споделят „ не “, тъй като се тормозят да нараняват другите. Те като че ли знаят какъв брой зле би се отразил отводът на другия човек и с цел да го предпазят от засегнати усеща изпитват същинско усложнение да отхвърлят. Предпочитат да нарушат личния си комфорт в името на другите.

7. Необходимо ви е извънредно доста време, с цел да вземете решение.

Вие знаете какъв брой разочароващо е да вземеш неправилното решение. Свръхчувствителните хора премислят всяка своя стъпка доста дълго време, от време на време с години, с цел да създадат верния избор.

8. Невероятно наблюдателни сте.

Надарените с сензитивност на високо равнище хора са доста наблюдателни. Те постоянно се вършат, че не виждат всякакви неща пред другите, само че това не е по този начин. Те улавят всяка осцилация във въздуха и я записват по верния метод. Трудно нещо може да им убегне, в случай че в действителност не е доста маловажно.

9. Вие сте перфекционисти.

Понеже сте насочени към детайла, вие бързо забелязвате грешките на близките, както и своите. Те ви нервират, по тази причина предпочитате да изпипате всичко преди да предприемете крачка.

10. Вие реагирате повече от останалите хора.

Някой желае помощ, телефонът звъни, другар или сътрудник ви задава въпрос, идва имейл. Във всяка една обстановка вие се чувствате длъжни да отговорите или да реагирате на момента. Не можете да търпите да знаете, че нещо се случва, а вие да бездействате.

Това ви изхабява, лишава от силата ви, чувствате се изтощени. Знаете, че би трябвало да се научите да се щадите повече, както го вършат останалите, само че е срещу природата ви. Все не успявате да потиснете импулсите си да помогнете, да отговорите, да реагирате.

11. Не се страхувате да покажете сълзите си.

Само свръхчувствителните хора умеят да плачат обществено без да се опасяват. Те знаят, че сълзите не са срамни, а са израз на прекарването, без значение дали е тъжно или радостно.

12. Плашите се елементарно.

То е тъй като сте изцяло наясно с рисковете и заканите, които животът сервира. Повечето хора се отнасят към тях неглижиращо, тъй като не осъзнават действителните рискове за разлика от вас.

13. Суперкреативни сте.

Като една същински и надълбоко сензитивна персона вие сте доста изобретателни. Пълни сте с хрумвания, тъй като надарената ви психика се характеризира и с артистично въображение. Вие виждате света по друг метод и това проличава от метода ви на мислене и работа.

14. Често пренебрегвате тялото си и занемарявате здравето си.

Свръхчувствителните хора дават всичко допустимо от себе си, с цел да предпазят тези, които обичат за сметка на личното си здраве. Често вършиме забележки на околните си за това по какъв начин се хранят и дали спортуват, вървят ли на доктор, а самите вие не го вършиме.

15. Харесвате всякакви неща, преди останалите да са ги оповестили за „ съвременни “.

Това още веднъж се дължи на способността ви да „ надушвате “ новото, хубавото, качественото, модерното. Личности като вас диктуват новостите, протичащи се във всяка област от човешката просвета. Гордейте се./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР